WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Tahap kreatinin tinggi >

Bagaimana pesakit kegagalan buah pinggang boleh hidup dengan Creatinine 1000umol/L

2018-07-30 11:22

Bagaimana pesakit kegagalan buah pinggang boleh hidup dengan Creatinine 1000umol/LUntuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang dengan tahap creatinine 1000, merekalah sekarang mengalami pelbagai gejala dan komplikasi, sebahagian daripada mereka telah dialisis, yang mungkin membawa kesakitan yang lebih kepada mereka. Maka bagaimana boleh penyakit buah pinggang pesakit hidup dengan creatinine 1000umol/L?

Tahap creatinine 1000 bermaksud keadaan telah pun berkembang maju dalam peringkat akhir penyakit buah pinggang, kita boleh panggil ia penyakit ginjal tahap akhir (ESRD) atau penyakit buah pinggang kronik peringkat 5 atau Uremia. Pada peringkat ini, pesakit akan cenderung mengalami beberapa gejala seperti tekanan darah tinggi, loya, muntah, keletihan, hilang selera makan, gatal-gatal, kekejangan otot, kesukaran bernafas dan sebagainya, juga mengalami komplikasi seperti anemia dan kardiovaskular dan penyakit serebrovaskular mungkin muncul. Lazimnya bercakap, pesakit dengan tahap creatinine 1000 telah dialisis, kerana gejala-gejala dan komplikasi ini perlu merawat, ia sudah ditinggalkan sendirian, ada di antara mereka boleh mengancam nyawa. Tetapi orang harus tahu bahawa keperluan dialisis tidak mempunyai hubungan yang langsung dengan tahap creatinine tulen. Jika pesakit dengan tahap creatinine 1000 telah mengalami beberapa gejala-gejala yang jelas dan komplikasi, mereka mungkin sudah tidak mengalami dialisis lagi.

Ramai orang percaya bahawa pemindahan dialisis dan buah pinggang adalah pilihan yang hanya dua apabila keadaan itu membangun ESRD. Malah, pakar-pakar penyakit buah pinggang berfikir bahawa pemindahan ginjal akan menjadi pilihan terakhir melainkan buah pinggang tidak berfungsi pada semua.

Bagaimana untuk membantu pesakit yang hidup dengan tahap creatinine 1000?

Jika mereka telah mengalami dialisis, masih mempunyai kemungkinan untuk menghentikan dialisis. Sudah tentu, ia boleh tidak boleh dihentikan dengan serta-merta. Kadang-kadang dialisis mesti digunakan, tetapi ia bukanlah satu kaedah jangka panjang. Jika penyakit buah pinggang ini boleh diperbaiki dan fungsi buah pinggang boleh diperbaiki secara beransur-ansur, maka kekerapan dialisis akan dikurangkan, maka pesakit boleh menghilangkan dialisis. Manakala jika mereka sudah tidak mengalami dialisis lagi, suatu jenis rawatan seolah-olah lebih penting untuk membantu menghalang pemindahan buah pinggang dan dialysis.

Dengan pemulihan fungsi buah pinggang, tahap creatinine 1000 dapat dikurangkan secara beransur-ansur. Merendahkan tahap creatinine tidak boleh akhir tujuan, tetapi menyelamatkan buah pinggang kita sendiri dan meningkatkan kualiti hidup. Adakah anda pernah mengalami dialisis? Jika ya, berapa lama anda telah di atasnya, anda boleh beritahu lebih lanjut mengenai keadaan anda. Kemudian kami akan sedaya upaya untuk membantu anda.

Sebelum ini:Apa jenis ubat-ubatan adalah Helpful untuk merendahkan tahap Creatinine tinggi

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk mengurangkan Creatinine 6.0 dalam kegagalan buah pinggang

Tag: kegagalan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat