WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Tahap kreatinin tinggi >

Penyakit buah pinggang dengan Creatinine 7.1 saya boleh makan bawang

2018-07-28 17:24

Penyakit buah pinggang dengan Creatinine 7.1 saya boleh makan bawangSaya pesakit penyakit buah pinggang kronik dan tahap creatinine saya mempunyai sehingga 7.1,, saya ingin tahu boleh saya makan bawang? Ini adalah soalan dari pihak doktor talian kami. Malah jika tahap kalium anda tidak tinggi, anda boleh makan di antara mereka.

Apakah fungsi bawang?

1. pensterilan: ia boleh membantu untuk melawan virus dan gumpalan

2. menggalakkan digest: ia boleh digunakan untuk mengubati kurang selera makan dan dispepsia

3. mengurangkan tekanan darah dan lemak dalam darah: ia boleh membantu untuk mengurangkan tahap lemak darah yang tinggi dan tahap tekanan darah tinggi, jadi manfaat kepada pesakit tekanan darah tinggi.

4. Ia juga boleh membantu untuk melembutkan salur darah dan anti-radang, apatah lagi, ia mengandungi protein tiada, jadi ia tidak akan menambah beban kerja ke buah pinggang.

Jadi jika anda adalah pesakit dengan creatinine 7.1 dan tanpa kalium tinggi tingkat, anda boleh menambah bawang ke senarai diet tetapi tidak terlalu banyak.

Doktor mengingatkan anda, melakukan diet anda merancang mengikut keadaan anda sendiri. Jika penyakit edema yang terutamanya gejala penyakit anda, anda perlu mengawal pengambilan air dan sodium. Jika tekanan darah anda tinggi, anda juga perlu menyimpan pengambilan slat rendah. Jika terdapat tiada air kencing atau air kencing kurang output, anda perlu memberi perhatian kepada pengambilan kalium.

Dalam satu perkataan, anda perlu memberi perhatian khusus kepada makanan yang anda makan. Biasanya, anda perlu ingat rendah lemak, rendah garam, rendah-kalium dan makanan protein berkualiti tinggi, tetapi untuk membekalkan pemakanan yang mencukupi untuk badan anda, anda perlu membuat diet pelan mengikut keadaan anda sendiri.

Sebelum ini:Apa punca Creatinine peringkat Downs dari 18 hingga 6.5 dalam tiga hari

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang peringkat 4 dengan Creatinine tinggi aras untuk mendapat rawatan

Tag: Creatinine

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat