WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Tahap kreatinin tinggi >

Apakah BUN bertingkat dan Creatinine tanda-tanda dalam penyakit buah pinggang

2018-07-25 17:17

Apakah BUN bertingkat dan Creatinine tanda-tanda dalam penyakit buah pinggangApakah gejala-gejala BUN dan creatinine yang bertingkat? Di bawah kes-kes biasa, buah pinggang sihat membuat produk-produk buangan seperti nitrogen creatinine dan air kencing perlu ditapis dan excreted dari badan dalam air kencing. Jika kita meninggalkan daripada faktor-faktor lain, buah pinggang rosak tidak berfungsi biasanya, yang menyebabkan tahap BUN dan creatinine bertingkat. Buah pinggang yang sihat boleh memainkan pelbagai jenis fungsi, rupa BUN bertingkat dan creatinine gejala pasti berkaitan dengan fungsi buah pinggang lemah.

Gejala-gejala creatinine bertingkat termasuk yang rendah gred demam, keletihan, lesu atau rasa umum daripada kelesuan. Gejala creatinine lebih tinggi seperti hilang selera makan, perubahan berat badan, dehidrasi, sakit kepala, sesak nafas, walaupun perubahan dalam keadaan mental akan muncul jika keadaan tidak boleh dikawal baik. Dengan tahap creatinine bertingkat, beberapa gejala yang mungkin disebabkan oleh kemerosotan dalam fungsi buah pinggang termasuk protein dalam air kencing, darah dalam air kencing, edema dan pengeluaran air kencing berkurangan, dan lain-lain.

Gejala-gejala BUN bertingkat adalah amat serupa dengan orang-orang gejala creatinine bertingkat. Tetapi gejala-gejala yang aneh bertingkat BUN boleh berlaku. Salah satu simptom BUN bertingkat yang lebih ganjil ialah rasa seperti ammonia yang dalam mulut anda serta bau yang kuat dari nafas. Pesakit juga mungkin mengalami kudis mulut dan kecil mudah terkena jangkitan di dalam mulut yang tender dan menyakitkan.

Kebanyakan tanda-tanda bertingkat BUN dan creatinine boleh lega dan dirawat oleh sesetengah ubat-ubatan barat yang ditetapkan oleh doktor anda sedikit sebanyak. Tetapi ia seolah-olah bahawa kehilangan fungsi buah pinggang boleh tidak boleh dihentikan. Di kebanyakan negara lain, apabila tahap creatinine meningkat kepada tahap tertentu, dialisis akan disyorkan. Walau bagaimanapun, dialisis adalah tidak hthe sahaja cara, masih terdapat beberapa cara lain yang semulajadi untuk menurunkan mereka. Jika anda ingin tahu maklumat lanjut mengenai cara semula jadi atau memerlukan sebarang bantuan dalam merawat penyakit buah pinggang, hanya menghantar e-mel kepada kami, kami akan sedaya upaya untuk membantu anda.

Sebelum ini:Bagaimana boleh Ketosteril rendah tinggi Creatinine dalam kegagalan buah pinggang

Artikel seterusnya:Downs tahap creatinine dari 19.1 ke 6.3 Apakah perkara itu

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat