WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Tahap kreatinin tinggi >

Tahap creatinine 2.6 tetapi fungsi buah pinggang adalah 18%

2018-07-25 17:10

Tahap creatinine 2.6 tetapi fungsi buah pinggang adalah 18%Tahap creatinine 2.6 tetapi fungsi buah pinggang adalah 18% peringkat manakah itu? Secara amnya, pesakit penyakit buah pinggang dengan tahap creatinine 2.6 mereka berada dalam peringkat penyakit buah-pinggang 3 dan penghidap buah pinggang fungsi 18% mereka berada dalam peringkat 4, berdekatan dengan penyakit buah pinggang 5 peringkat. Maka bagi orang-orang creatinine 2.6 tetapi buah pinggang berfungsi 18% peringkat manakah Adakah mereka di?

Peringkat manakah Adakah pesakit dalam jika tahap creatinine adalah 2.6 tetapi fungsi buah pinggang adalah 18%?

Sebenarnya, fungsi buah pinggang dan tahap creatinine kedua-duanya adalah dua penunjuk penyakit buah pinggang, tetapi fungsi buah pinggang adalah lebih tepat. Ini kerana tahap creatinine boleh dipengaruhi oleh banyak faktor, di samping itu, ia tidak akan pergi hanya selepas fungsi buah pinggang menurun kepada separuh daripada tahap. Jadi dalam kes ini, kita boleh mengatakan bahawa penyakit ini kini berada dalam peringkat 4, berdekatan dengan penyakit buah pinggang peringkat 5.

Kenapa fungsi buah pinggang adalah lebih tepat berbanding tahap creatinine?

Ini adalah kerana fungsi buah pinggang mencerminkan keadaan buah pinggang secara langsung, secara umum, berapa banyak fungsi buah pinggang kiri bererti berapa banyak buah pinggang boleh bekerja biasanya. Tetapi tahap creatinine boleh menggambarkan keadaan buah pinggang secara langsung, seperti yang kita sebutkan di atas, ia akan tidak menolak hanya selepas separuh buah pinggang rosak. Jadi dibandingkan dengan tahap creatinine, fungsi buah pinggang adalah lebih sensitif dalam mencerminkan buah pinggang ' keadaan.

Jadi tidak kira anda mendapat creatinine peringkat rendah atau peringkat tinggi creatinine, anda perlu membuat diagnosis yang selanjutnya dengan bantuan doktor anda tepat pada masanya, sebaliknya anda boleh terlepas masa rawatan yang terbaik.

Sebelum ini:Apa rawatan yang boleh digunakan untuk merawat penyakit buah pinggang dengan Creatinine 9.3

Artikel seterusnya:Creatinine 2.9 dalam penyakit buah pinggang Adakah ia disembuh

Tag: Creatinine Fungsi buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat