WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Tahap kreatinin tinggi >

Adakah Ok untuk makan pisang dengan penyakit buah pinggang

2018-06-23 14:54

Adakah Ok untuk makan pisang dengan penyakit buah pinggangPisang adalah satu jenis buah-buahan kegemaran bagi ramai orang. Pisang mempunyai pulpa lembut dan mengambil lazat. Adakah pisang yang bagus untuk pesakit dengan penyakit buah pinggang? Ramai pesakit dengan penyakit buah pinggang mempunyai soalan ini. Pisang mempunyai rasa yang lazat, tetapi pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggang sentiasa mempunyai banyak sekatan di diet.unfortunately mereka, penyakit ginjal atau buah pinggang pucuk pesakit adalah tidak dinasihatkan makan pisang. Dan sekarang mengikuti kita untuk mencari sebab-sebab yang relatif.

Apa akan berlaku jika pesakit penyakit ginjal makan pisang?

Pisang mengandungi kalium jumlah yang besar. Gangguan elektrolit biasanya muncul dalam pesakit yang menghidapi kegagalan buah pinggang, yang kerana buah pinggang tidak boleh mengekalkan elektrolit baki lagi. Hyperkalemia adalah sangat merbahaya, ia boleh menyebabkan arhythmia, memperlahankan rentak jantung, kelesuan, kebas anggota badan, asphyxia dan acidosis metabolik dan sebagainya.

Edema berlaku yang akan memburukkan lagi keadaan penyakit pesakit. Pisang yang kaya dengan garam natrium. Jika penyakit buah pinggang atau ginjal pucuk pesakit makan pisang yang terlalu banyak, mereka sebenarnya mengambil lebih banyak garam natrium. Walau bagaimanapun, buah pinggang mereka kehilangan fungsi mengawal metabolisme air cecair, yang menjadikan kurang sodium yang dikeluarkan dari badan mereka, jadi pengekalan natrium yang akan hadir dalam badan mereka. Di samping itu, memandangkan garam natrium boleh menyerap air dan banyak penginapan garam sodium dalam badan mereka, natrium dan air akan seterusnya meranapkan Ruang tisu disebabkan oleh perubahan tekanan osmotic.

Sebenarnya terdapat tiada makanan tertentu yang pesakit penyakit buah pinggang kronik harus mengelak atau menghadkan, yang bergantung pada pesakit gejala-gejala tertentu dan keputusan ujian makmal. Jadi ia adalah sedikit tidak sesuai untuk mengatakan pisang buruk jika orang yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik.

Sebelum ini:Apakah aras min Creatinine 5.1

Artikel seterusnya:Apa yang perlu saya makan sekiranya saya mempunyai kencing manis dan Hign Creatinine

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat