WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Tahap kreatinin tinggi >

Apakah aras min Creatinine 5.1

2018-06-23 14:53

Apakah aras min Creatinine 5.1Apakah maksud Creatinine 5.1 dan bagaimana untuk menurunkan Creatinine tinggi? Lazimnya bercakap, cratinine tersebut ditapis keluar dari badan melalui buah pinggang. Jika kita meninggalkan pengaruh pemakanan pada peringkat creatinine, kerosakan buah pinggang boleh menyebabkan creatinine tinggi.

Walaupun terdapat perbezaan individu serum creatinine mengikut umur, jantina, bangsa dan jisim otot, creatinine 5.1 adalah lebih tinggi daripada julat normal dan ia bermakna bahawa pesakit sudah mempunyai serius terjejas fungsi buah pinggang dan lebih daripada 75% daripada mereka unit-unit fungsi buah pinggang telah rosak.

Creatinine adalah sejenis produk sisa dan ia perlu dibuang keluar dari badan melalui buah pinggang kita. Apabila buah pinggang rosak, jenis fungsi ini akan berkurangan. Jadi creatinine tidak boleh dihapuskan sepenuhnya apa-apa, ia akan membina di dalam darah. Jadi lebih tinggi tahap serum creatinine adalah, ia bermakna buah pinggang akan rosak lebih teruk dan fungsi buah pinggang kurang ditinggalkan.

Pemakanan harian yang betul boleh membantu mengurangkan creatinine 5.1 turun atau sekurang-kurangnya mengelakkan kenaikan seterusnya. Diet vegetarian yang mengandungi banyak sayur-sayuran segar dan buah-buahan dan produk daging yang baik untuk mengawal creatinine tinggi. Walaupun metabolisme daging yang kita makan menghasilkan hanya sedikit creatinine, mengawal pengambilan daging boleh mengurangkan keperitan serum creatinine dan penapisan buah pinggang.

Sebelum ini:Telur adalah baik bagi orang-orang tinggi Creatinine

Artikel seterusnya:Adakah Ok untuk makan pisang dengan penyakit buah pinggang

Tag: Creatinine

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat