WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Tahap kreatinin tinggi >

Berapa lama Adakah orang hidup dengan akhir peringkat penyakit buah pinggang

2018-06-20 14:17

Berapa lama Adakah orang hidup dengan akhir peringkat penyakit buah pinggangPenyakit buah pinggang peringkat akhir, juga dikenali sebagai kegagalan buah pinggang, adalah keadaan di mana buah pinggang gagal ke titik bahawa kehidupan tidak dapat dikekalkan tanpa resort kepada dialisis atau pemindahan. Ini adalah biasanya Bilakah buah pinggang telah kehilangan 85-90% fungsi normal mereka.

Dialisis atau pemindahan adalah memanjangkan hayat rawatan hanya berkesan bagi penyakit buah pinggang peringkat akhir. Tanpa rawatan semua pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggang peringkat akhir akan mati

Jangka hayat purata pesakit ESRD (penyakit buah pinggang peringkat akhir) yang telah mula dialisis 4.25 tahun dan kira-kira 23% pesakit boleh hidup selama 10 tahun dengan dialisis. Walau bagaimanapun, ini akhir peringkat penyakit pesakit yang telah berhenti dialisis, mereka akan kehilangan kehidupan mereka dalam tempoh 4 minggu.

Dialisis tidak menyembuhkan penyakit buah pinggang peringkat akhir. Fungsi buah pinggang tidak kembali pada dialisis. Dialisis perlu diteruskan melainkan anda menerima menjalani pemindahan ginjal. Walaupun dialisis membantu memanjangkan jangka hayat pesakit-pesakit ESRD, ia bukanlah penyelesaian jangka panjang. Dialisis dilakukan dengan mesin yang boleh menapis darah dan sementara itu melepaskan toksin. Ia membantu untuk membersihkan darah, tetapi boleh tidak membaiki kerosakan buah pinggang. Oleh itu, sebaik sahaja pesakit ESRD mula dialisis, mereka perlu melakukannya berulang kali.

Sebelum ini:Apa punca Creatinine rendah tahap

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk menurunkan tahap tinggi Creatine dalam penyakit buah pinggang kronik secara semulajadi

Tag: penyakit buah pinggang peringkat akhir

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat