WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Tahap kreatinin tinggi >

Apa makanan tinggi tahap Creatinine dalam penyakit buah pinggang

2018-08-20 09:27

Apa makanan tinggi tahap Creatinine dalam penyakit buah pinggangApa perlu pesakit penyakit buah pinggang makan jika creatinine mereka tinggi? Anda tahu bahawa diet memainkan peranan improtant dalam merawat penyakit buah pinggang, terutamanya dalam merendahkan tahap creatinine tinggi. Jadi bagi pesakit penyakit buah pinggang dengan tahap tinggi creatinine apa patut yang mereka makan?

1. makanan dengan protein berkualiti tinggi

Memang tahu bahawa mengambil terlalu banyak protein akan meningkatkan tahap creatinine dalam darah jadi rakyat tidak perlu mengambil terlalu banyak makanan dengan protein, tetapi seperti yang diketahui semua, protein adalah pemakanan yang menjana bagi pembangunan fizikal dan perkembangan mental kami. Jadi pesakit perlu mengambil makanan yang mencukupi dengan protein berkualiti tinggi yang boleh membekalkan pemakanan diperlukan tubuh mereka dan sementara itu menyebabkan mengurangkan beban. Dalam kehidupan seharian kita, makanan seperti ikan, daging tanpa lemak, telur putih dan susu adalah sumber utama protein berkualiti tinggi.

2. buah-buahan atau makanan yang mempunyai no atau rendah dalam soduim

Natrium yang rendah sayur-sayuran dan buah-buahan, dan sebagainya termasuk artichoke, lada loceng, brokoli, lobak merah, lobak, ubi keledek, epal, aprikot, nenas, buah kiwi, mangga dan peaches. Bagi orang-orang dengan tahap tinggi creatinine, ia adalah perlu bagi mereka untuk memilih buah-buahan dan sayur-sayuran tanpa atau rendah dalam sodium, tetapi Sila ingat had pengambilan mereka, kerana ia mungkin membahayakan pesakit-pesakit dalam cara yang lain.

3. makanan yang tinggi dengan kalsium

Memberi perhatian kepada pengambilan kalsium adalah amat perlu sebagai buah pinggang kegagalan menjalankan pesakit berisiko tinggi untuk hypocalcemia yang boleh membawa mereka masalah tulang seperti sakit tulang dan patah tulang. Oleh itu, makan makanan yang lebih tinggi dengan kalsium beri hitam, buah-buahan tarikh quinoa, brokoli dan gis adalah berguna. Di samping itu, sesetengah makanan ini adalah tinggi di kalium dan untuk pesakit penyakit ginjal, mereka perlu berjumpa doktor mereka sebelum mereka makan makanan ini kerana sesetengah daripada mereka mungkin mengalami kalium yang tinggi.

Di atas adalah beberapa tips yang umum untuk pesakit penyakit buah pinggang dengan pasaran creatinine tinggi, tetapi seperti yang kita semua tahu lain orang mempunyai keadaan penyakit yang berbeza, jadi mereka perlu membuat diet pelan mengikut keadaan mereka sendiri. Jika anda memerlukan sebarang bantuan dalam membuat pelan diet anda atau merawat penyakit buah pinggang, anda boleh menghantar email kepada kami, kami akan sedaya upaya untuk membantu anda.

Sebelum ini:Adakah Serum Creatinine 9.1 bermaksud kegagalan buah pinggang

Artikel seterusnya:Apakah 6.3 Creatinine dalam menunjukkan penyakit buah pinggang

Tag: Tahap creatinine

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat