WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Tahap kreatinin tinggi >

Adakah Serum Creatinine 9.1 bermaksud kegagalan buah pinggang

2018-08-19 10:32

Adakah Serum Creatinine 9.1 bermaksud kegagalan buah pinggangIa adalah diketahui bahawa tahap creatinine serum yang tinggi bermakna gangguan buah pinggang, dan lebih tinggi tahap creatinine, adalah keadaan penyakit yang teruk. Kemudian, tahap creatinine serum doesn 9.1 bererti kegagalan buah pinggang?

Nilai rujukan serum creatinine berbeza dari satu negara ke negara, dan juga hospital-hospital, tetapi secara umumnya, ia berada dalam julat 0.5-1.3mg/dL. Creatinine adalah produk akhir daging dan otot dalam badan kita, jadi tahap creatinine turun-naik dengan perubahan diet dan otot besar-besaran, tetapi secara umumnya ia berubah dalam julat normal. Creatinine 9.1 bermaksud terdapat jisim besar creatinine dalam darah yang perlu telah dilepaskan oleh buah pinggang. Di bawah keadaan tersebut, pesakit hampir pasti akan mengalami kegagalan buah pinggang.

Bagi orang-orang dengan tahap creatinine 9.1, dialisis diperlukan untuk membersihkan darah. Creatinine adalah hanya salah satu daripada toksin yang dihasilkan oleh badan kita. Tahap tinggi creatinine bermakna buah pinggang gagal berfungsi dengan baik, dan dalam kes sebegini, selain daripada creatinine, mesti ada banyak toksin lain dalam darah. Toksin-toksin ini mengancam organ dalaman yang lain dan boleh menyebabkan banyak lagi kesihatan tisu.

Dialisis adalah perlu untuk keselamatan hidup, tetapi ia hanya membantu darah bersih dan tidak dapat memperbaiki fungsi buah pinggang, jadi ia bukanlah penyelesaian jangka panjang. Terdapat tiada pilihan lain selain daripada pemindahan buah pinggang dan dialysis untuk pesakit kegagalan buah pinggang tahap creatinine yang telah meningkat kepada 12 dan sementara itu mempunyai sebarang pengeluaran air kencing. Walau bagaimanapun, untuk pesakit kegagalan ginjal yang masih mempunyai pengeluaran air kencing, ada alternatif rawatan-masalah di klinik.

Perubatan Cina menggabungkan ubat-ubatan barat dan ubat-ubatan Cina dan menunjukkan kesan rawatan yang besar pada pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang dengan pengeluaran air kencing. Dengan bantuan terapi ini, buah pinggang sel-sel intrinsik yang tercedera sedikit boleh diperbaiki untuk melaksanakan fungsi lagi, jadi selepas rawatan ini, pesakit buah pinggang fungsi boleh diperbaiki sedikit. Selagi fungsi buah pinggang menjadi bertambah baik, tahap creatinine diturunkan secara berkesan.

Sebelum ini:Apakah 6.2 Creatinine Serum dalam cara-cara penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Apa makanan tinggi tahap Creatinine dalam penyakit buah pinggang

Tag: kegagalan buah pinggang Creatinine serum

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat