WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Rawatan sindrom nefrotik >

Kesan-kesan sampingan terapi hormon untuk nephrotic Sindrom

2017-12-15 23:37

Kesan-kesan sampingan terapi hormon untuk nephrotic SindromSindrom nephrotic adalah Kumpulan Sindrom klinikal yang dicirikan oleh proteinuria secara besar-besaran, Hypoproteinemia dan hyperlipidemia. Pada satu, Rawatan Sindrom nephrotic kebanyakannya dilayan dengan glucocorticoid. Tetapi jangka panjang penggunaan hormon akan muncul kesan sampingan, begitu ramai pesakit mempunyai rintangan kepada terapi hormon, sering sendiri berhenti Hormon, mengakibatkan penyakit yang berterusan berulang.

Rawatan Barat pergigian biasa Nephrotic komprehensif adalah penggunaan hormon, hormon yang dipanggil 'glucocorticoid', biasa Dirembeskan oleh lapisan luar otak adrenal. Ubat-ubatan hormon termasuk prednisone, prednisolone dan deksametason, anti-radang, anti Alergi dan fungsi imun, Di antara yang sekunder atau primer glomerular penyakit, diuretik, mengurangkan protein dan melindungi fungsi buah pinggang dan kencing fungsi. Oleh itu, dalam klinikal mikro penyakit degeneratif nephropathy, ringan kepada mesangial sederhana, tahap yang paling teruk Nefritis membranous nephropathy, tahap yang paling teruk lupus Nefritis dan lain-lain jenis Patologi nephrotic Sindrom yang disebabkan oleh kebanyakan Biasa digunakan ialah rawatan.

Pergigian Western hormon, ubat-ubatan immunosuppressive Rawatan Sindrom nephrotic boleh mencapai penghapusan pesat gejala-gejala Rawatan, tetapi terdapat juga sebilangan SCM kesan-kesan sampingan yang tidak dikehendaki kepada badan, kondusif diulang dan penyakit lain. Manakala rawatan tradisional Cina pergigian nephrotic Sindrom pada dasarnya boleh membaiki kerosakan fungsi buah pinggang, tetapi Kerana perlahan bertambah, ramai pesakit sukar untuk mematuhi betul. Oleh itu, dalam menghadapi Rawatan Sindrom nephrotic berbeza, pesakit perlu untuk menimbang, memilih rawatan yang terbaik Mencapai yang terbaik mendarabkan rawatan yang sesuai.

Walaupun ada banyak kesan sampingan daripada hormon, tetapi yang paling adalah penting, berikut: 1 menyatakan dan menggantikan c Hildren:hormones boleh menghalang menggantikan pengeluaran hormon, sekali gus menjejaskan menggantikan dan pembangunan kanak-kanak. 2 penurunan fungsi imun: jangkitan teraruh atau diburukkan keadaannya, jangkitan seterusnya memburukkan lagi penyakit buah pinggang, membentuk yang ganas Kitaran. 3, boleh diambilkira ulser gastrik, atau memburukkan lagi masalah perut, diperbadankan gastrik. 4, metabolisme gangguan: pided ke dalam gangguan metabolisme lemak dan gangguan metabolisma gula dan kalsium dan fosforus Gangguan metabolisma. Lemak gangguan metabolisme bulan, buffalo kembali kepada obesiti; Gangguan metabolisme glukosa beberapa pesakit boleh diperbadankan hiperglisemia dan kencing manis akan dengan itu; Metabolisme kalsium dan fosforus untuk osteoporosis, nekrosis avascular kepada Ketua femoral.

Peringatan: jangka panjang penggunaan terapi hormon boleh membawa kepada dalam Korteks, jika atrofi secara tiba-tiba atau mengejut, pengurangan Boleh diambilkira badan sebagai tindak balas kepada tekanan, kerana kekurangan hormon induced krisis dalam, demam (suhu kata sifat Celsius), loya, muntah, tekanan darah menurun, kejutan boleh siasatan, supaya yang terpinggir tidak bebas untuk berhenti.

Sebelum ini:Nephrotic Sindrom: Boleh ia akan sembuh dengan rawatan herba

Artikel seterusnya:Berapa lama Sindrom nephrotic mengambil hormon?

Tag: Nephrotic Sindrom Hormon Treatmenty Sindrom nephrotic Treatmenty

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat