WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Rawatan sindrom nefrotik >

Nephrotic Sindrom: Boleh ia akan sembuh dengan rawatan herba

2017-12-14 23:01

Nephrotic Sindrom: Boleh ia akan sembuh dengan rawatan herbaSindrom nephrotic adalah gangguan buah pinggang yang menyebabkan badan anda untuk mengeluarkan bahan protein terlalu banyak dalam air kencing. Orang mana-mana umur boleh terjejas oleh Sindrom nephrotic. Gangguan buah pinggang inidicirikan oleh tiga simptom bengkak (edema), tahap protein dalam air kencing (proteinuria) yang tinggi dan tahap rendah protein dalam darah (hypoalbuminemia). Gejala-gejala lain termasuk pertambahan berat badan, keletihan dan foamy air kencing.

herba semulajadi untuk masalah buah pinggang ini

Sindrom nephrotic akibat masalah dengan glomeruli, iaitu saluran darah kecil padabuah pinggang menapis bahan buangan dan membolehkan darah untuk mengekalkan protein yang diperlukan oleh tubuh. Apabila glomeruli tidak bekerja dengan baik, mereka membenarkan protein albumin untuk mendapatkan melalui penapis mereka ke dalam air kencing. Apabila albumin ditapis keluar ke dalam air kencing oleh buah pinggang anda, darah ini tidak dapat menyerap cecair tambahan daripada badan, menyebabkan bengkak di kaki, kaki atau buku lali. Sindrom nephrotic jangka panjang boleh membawa kepada kegagalan buah pinggang, menyebabkan perlunya rawatan dengan pemindahan buah pinggang atau dialisis. Kegagalan buah pinggangdisebabkan oleh Sindrom nephrotic juga boleh dirawat dengan herba semulajadi untuk masalah buah pinggang.

Sebab-sebab Nephrotic Sindrom

Terdapat banyak keadaan yang boleh menyebabkan kerosakan pada glomeruli danmembawa kepada Sindrom nephrotic, termasuk:

• Membranous nephropathy: gangguan buah pinggang ini adalah disebabkan olehPemekatan membran glomerular bawah tanah, menjejaskan buah pinggang dalamkeupayaan untuk penapis sisa dan tambahan cecair daripada darah.

• Systemic lupus erythematosus: ia adalah satu penyakit autoimun yang di mana sistem imun badan tersilap menyerang tisu-tisu sendiri.

• Penyakit ginjal kencing manis: penyakit buah pinggang ini adalah disebabkan olehpenyakit kencing manis.

• Amyloidosis: ia adalah sekumpulan penyakit yang abnormal protein – amyloid fibrils – membina di mana-mana organ/tisu dan boleh mendapatkan disimpan di buah pinggang.

• Tumpuan glomerulosclerosis segmen: dicirikan oleh parut beberapa glomeruli yang disebabkan oleh penyakit lain atau kecacatan genetik.

• Kegagalan jantung: Constrictive pericarditis dan kegagalan jantung yang sesuai boleh menyebabkan Sindrom nephrotic.

Sebab-sebab yang sekunder Sindrom nephrotic termasuk:

• Kencing manis

• Jangkitan virus (seperti hepatitis B & C dan HIV)

• Paraproteinemias

• Preeclampsia

• Bena-antibodi

Bagaimana Sindrom Nephrotic dikesan?

Sindrom nephrotic dapat dikesan oleh kehadiran albumin dalam air kencing denganujian dipstick. Sebaik sahaja Sindrom nephrotic dikesan, ujian darah biasanya dilakukan untuk menentukan tahap albumin, dan semak untuk penyakit-penyakit sistemik.Biopsy buah pinggang juga diperlukan untuk diagnosis spesifik punca-punca Sindrom nephrotic. Dalam biopsy buah pinggang, juruteknik makmal anda akan mengambil sekeping tisu buah pinggang peperiksaan dengan mikroskop yang. Keputusan biopsy ginjal membantu untuk menentukan rawatan yang terbaik untuk penyakit buah pinggang ini.

Rawatan Sindrom nephrotic: Ubat semula jadi

Utama bagi tujuan merawat Sindrom nephrotic melalui ubat semula jadi adalah untuk menangani punca-punca serta mengurangkan edema, kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi. Orang yang mengalami kegagalan buah pinggang atau penyakit buah pinggang Kronik disebabkan oleh Sindrom nephrotic perlu mengambil herba semulajadi bagi masalah buah pinggang ini. Rawatan herba terus menyasarkan punca-punca Sindrom dan membuang toksin daripada dalam glomeruli. Suplemen herba mengandungi Standard ekstrak herba semulajadi yang meningkatkan kesihatan keseluruhan buah pinggang. Ubat-ubatan Ayurveda yang dikenali untuk membantupesakit dengan sindrom nephrotic dengan meningkatkan keupayaan pengekalan airbuah pinggang, mencegah tekanan oksidatif dalam sel-sel ginjal, mengekalkan tahap urea/creatinine dalam darah, dan mengawal tahap gula dalam darah. Jika anda melihat mana-mana gejala-gejala yang disebutkan di atas, kemudian bercakap dengan pakar penjagaan kesihatan mempunyai ujian untuk Sindrom nephrotic. Mengambil ubat-ubatan preskripsi sama seperti anda diminta untuk mencegah kerosakan buah pinggang. Anda juga boleh mengambil herba semulajadi bagi masalah buah pinggang ini bersama-sama dengan ubat-ubatan preskripsi anda.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Kesan-kesan sampingan terapi hormon untuk nephrotic Sindrom

Tag: Sindrom nephrotic Rawatan rawatan Nephrotic Sindrom

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat