WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Rawatan sindrom nefrotik >

Apakah rawatan untuk nephrotic Sindrom

2017-12-25 22:29

Rawatan Sindrom nephroticSindrom nephrotic dengan jumlah besar proteinuria (protein kencing 24 jam lebih daripada 3.5 gram), serum albumin adalah kurang dari 30 g/L, hyperlipidemia adalahciri-ciri Sindrom klinikal dengan edema, yang pertama dan kedua adalah yang paling khas. Bahagikan kepada dua jenis, rendah dan menengah menengah ginjal membuat pertunjukkan oleh penyakit autoimun (seperti systemic lupus erythematosus (sle), dan lain-lain), kencing manis dan jangkitan sekunder (seperti bakteria, hepatitisb, dll), penyakit sistem peredaran darah, keracunan, dan lain-lain.

Di kebanyakan hospital, penggunaan hormon semata-mata untuk Rawatan Sindromnephrotic. Untuk memulakan dengan, selagi protein dalam air kencing, air kencingdarah occult manifestasi klinikal penyakit buah pinggang muncul, hormon dan banyak sebagai pilihan pertama bagi Rawatan Sindrom nephrotic. Pada awal permohonan sering boleh mendapatkan hasil yang baik, dalam jangka pendek akan membasmiprotein air kencing, air kencing occult darah. Tetapi selagi sejuk cenderung untuk dirawat, penyakit mula berulang kali, dan mula menunjukkan kesan-kesan sampinganhormon.

Tidak teratur di samping itu, penggunaan hormon (tidak teratur rawak Tambah dantolak, berhenti, shut down, dan lain-lain) dan membuat relapses penyakit dengan mudah, mempercepatkan proses cystic ginjal, penyakit relapses buatan dan masa yang lebih teruk, meningkatkan kesukaran dalam rawatan pemulihan pada satu masa. Dan, dalam proses ginjal cystic, mempercepatkan kemajuan, disebabkan oleh kecederaan atau kerosakan fungsi sel-sel buah pinggang, akan ada centripetal obesiti, hypokalemia, edema, tekanan darah tinggi disebabkan oleh hormon seperti kesan-kesansampingan.

Jadi jangan cadangkan menggunakan rawatan hormon perubatan Barat yang tulenSindrom nephrotic. Rawatan Sindrom nephrotic adalah untuk menyekat cystic renaldan membaiki fungsi unit buah pinggang rosak. Dan untuk mencapai tujuan rawatan nephrotic Sindrom mestilah melalui amalan berjimat-cermat dalam pembaikan. Pada masa yang sama memberi perhatian kepada diet:

1) garam natrium

Edema harus menjadi garam yang rendah diet, bagi mengelakkan memburukkan lagi ia bukan, adalah kurang daripada 2 g setiap hari garam, makanan mematikan dan dipelihara dengan baik, menggunakan kurang dan alkali MSG, bengkak subsided, protein plasma hampir normal, boleh mengambil diet yang biasa.

(2) pengambilan protein

Nephrotic Sindrom, sebilangan besar daripada plasma protein dari pedalaman dalam air kencing, mengurangkan protein manusia dalam keadaan seimbang protein, hypoalbuminemia menurun tekanan luar colloid plasma, sebab ia bukan keras kepala sukar untuk hilang, badan rintangan jatuh, jadi dalam ketiadaan kegagalan buah pinggang, peringkat awal, patut diberi diet protein berkualiti tinggi (1 ~ 1.5 g/kg * d), seperti ikan, daging dan sebagainya. Ini akan membantu meringankan hypoalbuminemia itu dan kemudian menyebabkan mengalami komplikasi.

Tetapi diet yang tinggi protein boleh meningkatkan aliran darah ginjal dan kadar penapisan glomerular, membuat glomerular dalam kapilari dalam keadaan tekanan tinggi, protein boleh meningkatkan pengambilan protin dalam air kencing pada masayang sama, boleh mempercepatkan sklerosis glomerular itu. Jadi bagi kronik, isu inisangat pesakit nephrotic Sindrom perlu makan sedikit protein berkualiti tinggi (0.7~ 1 g/kg * d), seperti kerosakan buah pinggang yang kronik, perlu diet yang rendahprotin (0.65 g/kg * d).

(3 pengambilan lemak)

Pesakit Sindrom nephrotic sering mempunyai hyperlipidemia, ini boleh menyebabkan pengerasan of the arteri dan kerosakan glomerular, hardening dan sebagainya, jadi harus terhad organ dalaman haiwan, lemak, dan sesetengah makanan laut dan lain-lain makanan yang kaya dengan kolesterol dan lemak pengambilan .

(4) elemen surih tambahan

Kerana pesakit nephrotic Sindrom dengan glomerular basement membran kadar resapan yang meningkat, selain daripada kehilangan sejumlah besar protin dalam air kencing, juga tewas kepada protein yang digabungkan dengan unsur-unsur surih, hormon, dan menyebabkan tubuh manusia unsur-unsur seperti kalsium, magnesium, zink, kekurangan zat besi, perlu memberi makanan tambahan yang sesuai. Boleh makan biasanya mengandungi vitamin yang kaya dan unsur-unsur surih daripada buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin, makanan laut, dan lain-lain akan ditambah.

Ingatkan penyakit buah-pinggang nephrotic hospital pakar kanan: Jika mendapati dirinya disahkan mengidap nephrotic Sindrom, bukan tekanan mental dan bimbang,dan tidak tidak penting, jadi saya lakukan ia dengan cara saya, kelewatan diagnosisdan rawatan.

Sindrom nephrotic bukanlah satu penyakit, ia adalah satu set pelbagai punca dan rawatan yang lebih degil, sukar Sindrom, ciri-ciri yang paling ketara Sindrom nephrotic adalah sejumlah besar protin air kencing, sering ditemani oleh edema, hypoalbuminemia dan hyperlipidemia, dipanggil 3 rendah satu tinggi dalam gejala-gejala klinikal.

Sebelum ini:Sindrom nephrotic dan ubatan Cina Tranditional

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk menggunakan rawatan ubat-ubatan Sindrom nephrotic Pediatrik

Tag: Rawatan Sindrom nephrotic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat