WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Rawatan sindrom nefrotik >

Berapa lama pesakit boleh tinggal bersama FSGS berkembang perlahan

2018-08-20 09:21

Berapa lama pesakit boleh tinggal bersama FSGS berkembang perlahanBerapa lama boleh hidup dengan pesakit perlahan FSGS berkembang? Dalam sesetengah kes, FSGS berkembang perlahan-lahan dan pesakit buah pinggang fungsi peringkat penurunan secara beransur-ansur.

Sebagai satu penyakit glomerular biasa, FSGS boleh menyebabkan buah pinggang gagal menapis darah, mengawal tekanan darah, mengekalkan keseimbangan elektrolit, dan sebagainya. Sebagai masa menyala, beberapa komplikasi ini boleh mengancam nyawa pesakit.

Kerana keadaan penyakit pesakit berubah dari seorang ke seorang, jangka hayat mereka adalah juga berbeza. Sesetengah pesakit boleh hidup selagi penduduk umum, manakala sesetengah pesakit lain mempunyai kegagalan buah pinggang hanya dalam tempoh beberapa tahun. Memandangkan ini, sesetengah terapi perlu diambil untuk memperbaiki keadaan buah pinggang mereka dan memperluaskan hayat mereka.

Jika anda menderita daripada FSGS, anda boleh cuba kaedah berikut dengan bimbingan doktor.

Mengubah suai mereka pelan diet dan gaya hidup berdasarkan keadaan penyakit mereka

Pelan diet yang betul dan gaya hidup yang sihat boleh membantu mengurus pesakit komplikasi dan melambatkan perkembangan FSGS. Sekurang-kurangnya, pesakit harus mengikuti pelan diet rendah protein dan rendah-natrium dan elakkan tabiat hidup yang tidak sihat.

Mengambil ubat-ubatan yang betul dan ubat-ubatan

Dengan perkembangan FSGS, pesakit akan mempunyai siri gejala dan komplikasi seperti proteinuria, tekanan darah tinggi, hematuria dan sebagainya. Mengikut masalah pesakit, doktor akan menetapkan ubat-ubatan yang betul untuk menangani masalah mereka.

Menterbalikkan kerosakan buah pinggang secara aktif

Hanya jika buah pinggang rosak kembali kepada normal, pesakit boleh hidup dengan buah pinggang sendiri dengan selamat. Titik yang utama adalah untuk melindungi tisu-tisu berfungsi baki buah pinggang dan belakang pinggang terjejas.

Sebelum ini:Bagaimana untuk merawat FSGS dengan fungsi buah pinggang 32%

Artikel seterusnya:Bilakah pesakit Nephrotic Sindrom perlu mengambil dialisis

Tag: FSGS

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat