WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit Ginjal Polikistik > rawatan penyakit ginjal polikistik >

Bagaimana untuk merawat penyakit ginjal polycystic

2017-12-27 23:11

Bagaimana untuk merawat penyakit ginjal polycysticRawatan untuk penyakit ginjal polycystic:

1, rawatan Am: keadaan normal, pesakit untuk check out ginjal polycystic, pertama sekali untuk mengekalkan sikap optimis, jika belum biasa hidup pesakit yang terjejas,biasanya perlu memberi perhatian kepada tidak atau makan kurang masin, pedas makanan, keperluan harian, mood yang stabil dan yakin, jika kehidupan biasa pesakit-pesakit yang terjejas, biasanya memberi perhatian kepada perkara di atas beberapa,tetapi juga untuk menjalankan rawatan, dan masa awal lebih baik, sebaliknya membiarkan pembangunannya kepada kegagalan fungsi buah pinggang uremia, terlambat.

2, sista tersebut ke atas seperti: operasi ini mengurangkan sista tersebut kepada penindasan parenchyma buah pinggang, melindungi buah pinggang baki unit dari memerah dan seterusnya kerosakan, menyebabkan keadaan ischemia buah pinggang untuk memperbaiki, unit fungsi buah pinggang separa mendapat ambil, menunda perkembangan penyakit. Kunci kepada kejayaan operasi adalah untuk melaksanakan operasi yang seawal mungkin, seperti sista mestilah menyeluruh, tidak berputus asa sista kecil dan seperti sista yang mendalam. Kedua-dua belah pihak perlu dikendalikan, tempoh pembedahan am adalah lebih daripada setengah tahun.

3, Ubatan Cina: pada masa kini, tradisi Perubatan Cina dalam rawatan polycystic buah pinggang dapat rawatan konservatif (mengambil ubat-ubatan Cina), kesan yang sangat baik. Perubatan tradisional Cina mengamalkan perbezaan konsep dan Sindrom yang holistik dan rawatan, ia dipercayai bahawa ginjal polycystic adalah hasil daripada interaksi faktor-faktor luaran dan sebab-sebab dalaman dan melalui lencongan Lata, sista cecair secara beransur-ansur dibenarkan keluar, boleh mengurangkan sista tersebut secara beransur-ansur. Walaupun ubat-ubatan Cina semasa dapat menakluk masalah genetik, tetapi kesan daripada rawatan konservatif tidak setanding dengan perubatan Barat, dan asas bukan toksik kesan sampingan, tidak mudah untukberulang.

4, dialisis dan pemindahan: dalam peringkat akhir kegagalan buah pinggang, hendaklah dengan serta-merta rawatan dialisis, hemodialisis yang diutamakan. Kadar survival pemindahan ginjal polycystic buah pinggang adalah sama dengan sebab-sebablain, tetapi ia meningkatkan kesukaran postoperative rawatan kerana penyakit-penyakit yang diikuti, dan mempengaruhi kesan pemindahan.

5, hematuria rawatan: kehadiran hematuria, selain daripada sebab-sebab yang jelasuntuk rawatan secepat mungkin, perlu mengurangkan aktiviti atau katil yang lain. Dialisis atau pesakit dialisis yang akan berlaku, seperti berulang hematuria teruk dan tidak terkawal, boleh mempertimbangkan penggunaan transcatheter arteri buah pinggang embolization.

6, rawatan jangkitan: jangkitan buah pinggang parenchymal jangkitan dan sista adalah komplikasi utama penyakit ini, biasanya prinsip bersama penggunaan antibiotik.

Sebelum ini:Apakah ubat-ubatan yang pesakit penyakit ginjal polycystic tidak ambil?

Artikel seterusnya:Apakah akibat penyakit ginjal polycystic?

Tag: penyakit ginjal polycystic rawatan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat