WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit Ginjal Polikistik > rawatan penyakit ginjal polikistik >

Ubat kencing manis dan penyakit ginjal Polycystic

2017-12-14 18:40

Ubat kencing manis dan penyakit ginjal PolycysticMemang diketahui bahawa terdapat hubungan antara penyakit buah pinggang dankencing manis, tetapi biasanya sambungan itu adalah dianggap sebagai satu penyebab. Iaitu orang yang menghidap diabetes adalah berisiko tinggi mendapat penyakit buah pinggang, kerana tahap glukosa yang tinggi dan tekanan darah tinggi bolehmerosakkan buah pinggang. Tetapi kini penyelidik dari Indiana University Purdue University Indianapolis, bersama-sama dengan rakan-rakan penyelidik dari klinik Mayo, telah terbongkar sambungan antara kedua-dua yang sedikit lebih positif.

Penyakit ginjal Polycystic (PKD) adalah agak berbeza dari lain-lain jenis penyakit buah pinggang kerana ia disebabkan oleh faktor genetik. Ini membawa kepada pertumbuhan sista dalam buah pinggang, secara beransur-ansur mengurangkan fungsi buah pinggang. Tetapi penyelidik kini telah menemui bahawa pioglitazone, bahan yang merawat kencing manis dengan membuat tubuh lebih sensitif terhadap insulin, melakukan perkara-perkara lain juga. Salah seorang mereka ialah untuk menghalangapa yang dipanggil "saluran klorida."

Ini menjadikan penyelidik duduk dan mengambil notis, sejak klorida yang berlebihan dan air, yang membantu buah pinggang sista berkembang dan membiak, ialah sifat PKD. Pioglitazone sudah diluluskan untuk digunakan bagi keadaan-keadaan lain,dan mempunyai "profil keselamatan yang baik," kata penyelidik Bonnie L. browser PocketIE-Yost. Ubat-ubatan ini mungkin hanya apa yang diperlukan untuk merawat PKD dan menghalang perkembangan sista, kerana pada masa ini, Terdapat beberapapilihan lain untuk merawat PDK.

Browser PocketIE-Yost dan dia rakan-rakan yang lain telah menerbitkan kertas mereka dalam jurnal perubatan dalam talian, penyelidikan PPAR. Mereka berharap bahawa perbicaraan manusia untuk menggunakan ubat ini di PKD boleh dilaksanakan pada masa hadapan yang tidak terlalu jauh. Ia boleh bermakna harapan untuk rawatanberkesan untuk ramai yang tiada lain harapan realistik pada masa ini.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Penyakit ginjal Polycystic: Punca dan rawatan herba semulajadi

Tag: penyakit ginjal polycystic penyakit buah pinggang kencing manis ubat-ubatan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat