WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > rawatan nefropati diabetik >

Rawatan untuk kencing manis Nephropathy

2018-07-13 17:59

Rawatan untuk kencing manis NephropathyJika anda dikendalikan secara nephropathy kencing manis, doktor anda akan membincangkan rawatan terbaik untuk kanser buah pinggang. Ia bergantung kepada keterukan kerosakan buah pinggang. Satu atau lebih daripada terapi yang terhasil mungkin disyorkan untuk merawat kencing manis nephropathy.

1. mengawal metabolisma gula

Tahap gula dalam darah yang tinggi adalah yang paling berkemungkinan untuk menyebabkan gangguan metabolisme karbohidrat dalam tisu-tisu buah pinggang. Yang akan membawa kepada penebalan daripada membran bawah tanah glomerular (GBM) bersama-sama dengan pengumpulan extracellular matrix. Mengawal metabolisma gula mungkin membantu tidak semata-mata lebih rendah gula yang tinggi tetapi di samping itu menghalang kehancuran kepada penapis buah pinggang. Glomeruli. Selagi sebahagian glomeruli boleh membersihkan darah biasanya. Fungsi buah pinggang akan meningkatkan secara spontan.

2.Self-penjagaan dan pemakanan

Salah satu rawatan utama bagi nephropathy kencing manis dijangka tegas mengawal tahap glukosa dan tekanan darah yang tinggi. Tahap tekanan darah boleh mempercepatkan kadar perkembangan penyakit buah pinggang, jadi makan garam kurang, protein dan gula dan walaupun tiada gula, mengelakkan alkohol dan rokok, melakukan aktiviti dirancang yang kerap dan juga lain-lain perubahan dalam gaya hidup yang diharapkan.

3. terapi sel Stem

Ianya berasaskan sel terapi, dikenali sebagai perubatan regeneratif atau reparative, kaedah penyelesaian. Sel stem akan terdorong untuk membezakan ke jenis sel yang terhad yang perlu untuk membaiki tisu-tisu yang rosak.

Sel stem adalah seperti sebuah sel-sel yang mempunyai kebolehan untuk membahagikan dan memperbaharui diri mereka sendiri untuk menghasilkan sel-sel berfungsi yang berbeza. Mereka juga dapat membezakan ke dalam sel-sel yang diingini. Di bawah keadaan yang betul, sel stem mempunyai keupayaan untuk membezakan ke dalam sel-sel buah pinggang untuk menukar yang musnah. Yang mana, berasaskan sel terapi memulihkan buah pinggang melalui sel-sel buah pinggang.

4. dialisis

Kencing manis Nephropathy adalah berpunca daripada penyakit kencing manis jangka panjang. Berbanding dengan gaya segar gangguan buah pinggang, kencing manis nephropathy boleh menyebabkan lebih banyak komplikasi dan masalah untuk organ-organ lain. Ini adalah pesakit-pesakit dengan kencing manis Nephropathy digalakkan untuk memulakan dialisis lebih awal.

Sebelum ini:Apakah rawatan untuk penyakit kencing manis buah pinggang?

Artikel seterusnya:TIDAK

Tag: kencing manis nephropathy

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat