WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > rawatan nefropati diabetik >

Apakah rawatan dan pemakanan Nephrotic Sindrom

2017-12-28 22:18

Apakah rawatan dan pemakanan Nephrotic SindromSindrom nephritic

Sindrom nephrotic sentiasa disebabkan oleh butiran harian kita seperti diet. Rawatan untuk nephrotic Sindrom akan bermula dari butir-butir, yang pertama adalah diet Sindrom nephrotic. Berurusan dengan sindrom nephrotic diet, ia adalah baik bahawa lebih daripada separuh.

Tiada rawatan yang diperlukan apabila keadaan penyakit seseorang itu pada mulanya. Walau bagaimanapun, tambahan rawatan akan diterima pakai kerana gejala muncul. Di negara-negara Barat, matlamat rawatan adalah untuk melegakan simptom dan mencegah komplikasi serta melambatkan perkembangan anak.

Mengawal tekanan darah tinggi adalah bermanfaat untuk melambatkan kerosakan. Tekanan darah optimum adalah pada atau di bawah 130/80mmHg adalah matlamat utama mereka. Ubat-ubatan anti hipertensi, seperti menukar angiogensin inhibitors enzim atau penghalang pengesan angiotensin akan digunakan untuk mencegah kerosakan selanjutnya daripada tekanan darah tinggi. Selain itu, ACE inhibitors membantu mengurangkan kehilangan protein dalam air kencing yang benar-benar satu bonus tambahan.

Ubat mengawal gula darah yang tinggi adalah juga penting. Selain itu, paras kolesterol tinggi harus dilayan untuk mengurangkan risiko masalah jantung dan salurdarah.

Diuretics (pil air), buah-buahan atau sayur-sayuran (diet) yang baik melegakan bengkak kerja untuk Sindrom Nephrotic. Diet garam yang rendah membantu dengan edema.

Ubat-ubatan anticoagulation yang digunakan pada pesakit dengan sindrom Nephrotic. Ini adalah kerana pesakit Nephrotic Sindrom cenderung mengalami darahbeku, jadi penggunaan pencair darah boleh mengurangkan risiko mendapat darah beku.

Hormonotherapy dan immunosuppressant adalah rawatan yang paling biasa digunakan untuk penyakit itu.

Punca utama penyakit ini seperti lupus atau membranous nephropathy akan ditangani ubat immunosuppressant. Ubat tersebut berfungsi sebagai mengawal sistem imun seseorang dan kemudian mengurangkan keradangan dalam badan.

Selain itu terapi, pemakanan dan aktiviti juga bekerja. Oleh kerana pesakit dengan sindrom Nephrotic akan hilang banyak protein, suplemen protein yang mencukupi (1g protein per kg dari berat badan setiap hari boleh saja) daripada diet akanmenjadi satu idea yang baik. Di samping itu, tiada garam tambahan membantumelegakan edema disebabkan oleh bengkak serius sering muncul pada pesakit tersebut.

Senaman sederhana boleh menjadi sesuatu yang baik bagi orang-orang denganpenyakit. Walau bagaimanapun, aktiviti intensif tidak disyorkan oleh kami. Mengambil cukup tidur rehat dan menjauhkan diri dari jangkitan pelbagai perkara.

Tentang diet pada Sindrom nephrotic, pakar-pakar mencadangkan pesakit perlumakan lebih banyak sayur-sayuran segar dan buah-buahan yang mengandungi vitamin. Makanan ini akan adviced: tembikai musim sejuk, tembikai, labu, tembikaiputih, timun, Skuasy musim sejuk, tuala mentimun, PIR balsam, mentimun botol, lobak merah, yam, kubis Cina, kubis Cina, Kangkung, sayur-sayuran daun buluh, kubis, kelp, tomato, bawang putih, bawang, Halia, Strawberi, kiwi, terung, anggur,putih telur, susu, daging tanpa lemak, ikan, madu, walnut, PIR, kacang merah, saderi, daun bawang, salad. Selain itu, pesakit perlu makan lagi epal, gula putih, bijanhitam, kulat hitam dan lain-lain makanan Yin yang berkhasiat untuk mengurangkan haba dalaman.

Sebelum ini:Adakah bengkak kelopak mata menandakan kerosakan buah pinggang untuk pesakit kencing manis?

Artikel seterusnya:Apakah rawatan untuk penyakit kencing manis buah pinggang?

Tag: diet Sindrom nephrotic rawatan Rawatan Sindrom nephrotic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat