WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > rawatan nefropati diabetik >

Adakah bengkak kelopak mata menandakan kerosakan buah pinggang untuk pesakit kencing manis?

2017-12-23 22:03

Adakah bengkak kelopak mata menandakan kerosakan buah pinggang untuk pesakit kencing manis?Diabetes adalah salah satu faktor risiko yang menyebabkan penyakit buah pinggang kronik. Bengkak kelopak mata adalah tanda-tanda kencing manis nephropathy. Walau bagaimanapun, kelopak mata bengkak juga mungkin menandakan penyakit-penyakit lain.

Kerosakan buah pinggang

Setiap buah pinggang mengandungi kira-kira satu juta nephrons. Nephrons bahu fungsi filtrating darah dan menghilangkan toksin, bahan buangan dan air tambahan daripada badan. Glukosa darah yang tinggi akan meningkat ketegangan buah pinggang. Untuk jangka masa panjang, nephrons akan keletihan dan menolak fungsi normal. Oleh itu, kerosakan buah pinggang muncul.

Disebabkan oleh kemerosotan fungsi buah pinggang, buah pinggang tidak dapat mengeluarkan bahan cecair yang berlebihan seperti biasa, yang menyebabkan pengekalan air dalam badan. Cecair berlebihan akan mendepositkan sekitar kelopak matapada malam yang penuh ghairah berbaring.

Kegagalan jantung congestive

Oleh kerana hati tidak boleh mengedarkan jumlah cukup darah, buah pinggang mengekalkan natrium yang membantu badan membawa air dan meningkatkan isipadudarah. Oleh yang demikian, bengkak kelihatan.

Beberapa jenis ubat

Edema sekitar kelopak mata juga boleh terdorong oleh kesan sampingan beberapajenis ubat, seperti ejen kepada pengasingan hipeglisemik. Selain itu, sesetengah pesakit hadir edema pada permulaan aplikasi insulin. Edema yang akan hilang dalam beberapa minggu yang.

Oleh kerana bengkak kelopak mata menunjukkan keadaan kencing manis yang teruk, adalah lebih baik untuk pesakit kencing manis untuk melawat doktor apabila nampak seperti edema kelopak mata.

Sebelum ini:Bagaimana untuk merawat kencing manis nephropathy dan kreatinin tinggi?

Artikel seterusnya:Apakah rawatan dan pemakanan Nephrotic Sindrom

Tag: penyakit buah pinggang Mata

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat