WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > rawatan kegagalan buah pinggang >

Diet untuk penyakit ginjal Polycystic (PKD)

2018-05-22 17:31

Diet untuk penyakit ginjal Polycystic (PKD)Menguruskan penyakit ginjal Polycystic sihat diet memainkan peranan utama dalam mengekalkan kesihatan buah pinggang dan retarding perkembangan kerosakan buah pinggang. Diet rendah-natrium dicadangkan untuk buah pinggang mengawal tekanan darah. Diet rendah protein adalah bermanfaat bagi orang-orang yang tidak mempunyai penyakit buah pinggang yang lebih maju. Cadangan yang lain termasuk mengehadkan pengambilan lemak untuk mengekalkan berat badan yang sihat.

Lada hijau yang kaya dengan nutrien dan sayur-sayuran yang disayangi di kalangan orang sepanjang tahun sekitar. Walau bagaimanapun, orang dengan penyakit ginjal polycystic boleh makan lada hijau.

Apabila anda mempunyai penyakit ginjal polycystic, Terdapat beberapa buah pinggang sista di kedua-dua buah pinggang. Sebagai pertumbuhan sista, ia akan merosakkan nephron buah pinggang anda dan secara beransur-ansur membawa kerosakan fungsi buah pinggang anda. Dan pesakit penyakit ginjal polycystic, sebagai tambahan kepada fungsi buah pinggang pembaikan yang cedera, mereka juga perlu mempunyai diet yang sihat yang juga penting untuk melambatkan atau menghalang perkembangan ke dalam pinggang.

Lobak putih adalah satu sayuran biasa dan ia adalah pemakanan yang tinggi dan nilai-nilai perubatan. Ia mempunyai beberapa faedah untuk pesakit penyakit ginjal polycystic.

Lobak putih mengandungi kaya vitamin seperti vitamin A, vitamin C yang mempunyai fungsi antioksidan, menghalang kanser dan mencegah arteriosclerosis. Lobak putih juga mengandungi diet tinggi serat yang sangat baik untuk penyakit ginjal Polycystic (PKD).

Sebelum ini:Apakah rawatan untuk Disease(CKD) buah pinggang kronik

Artikel seterusnya:Apakah tanda-tanda dan rawatan kegagalan buah pinggang

Tag: penyakit ginjal polycystic Pemakanan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat