WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > rawatan kegagalan buah pinggang >

Buah pinggang Bio-Kejuruteraan baru diperolehi daripada satu sel

2018-03-13 11:11

Buah pinggang Bio-Kejuruteraan baru diperolehi daripada satu selPara penyelidik mengatakan bahawa mereka telah bio-Kejuruteraan dengan buah pinggang dan dipindahkan ke dalam tikus, menandakan satu langkah ke hadapan dalam usaha untuk membantu pesakit yang mengalami kegagalan buah pinggang. Matlamatnya adalah untuk membantu berjuta-juta manusia mengalami kegagalan ginjal kehidupan yang crimped oleh dialisis. Prototaip ini membuktikan bahawa "bio-kidney yang" boleh bekerja, emulating penemuan di tempat lain untuk membina struktur penggantian alat, hati dan paru-paru. Seperti yang dinyatakan dalam jurnal perubatan alam semula jadi, kerja kerja mengambil ginjal tikus dan menanggalkan daripada sel-sel hidup yang menggunakan penyelesaian bahan pencuci, meninggalkan di belakang shell yang diperbuat daripada kolagen.

Langkah seterusnya adalah untuk repopulate struktur ini kosong dengan sel-sel hidup, terdiri daripada sel manusia yang endothelial, yang garis dinding pembuluh darah di buah pinggang, dan sel-sel buah pinggang yang diambil dari tikus baru lahir. Silap mata tersebut kemudiannya ke "seed" sel-sel di bahagian betul buah pinggang, menggunakan saluran otot yang dipanggil ureter sebagai tiub.

Organ yang telah ditanam semula ke dalam tikus hidup dari mana buah pinggang yang telah dipindahkan. Buah pinggang baru memulakan penapisan darah dan menghasilkan air kencing melalui ureter tersebut sebaik sahaja bekalan darah telah diambil semula, dan terdapat bukti tiada pendarahan atau pembekuan.

Penyelidik dilucutkan sel-sel dari babi dan manusia buah pinggang untuk menguji prosedur pada organ-organ ini fasa pertama, tetapi tidak mengambil ini lagi sekarang. Jika teknologi ini boleh terskala kepada cantuman bersaiz manusia, pesakit yang mengalami kegagalan buah pinggang yang sedang menunggu penderma buah pinggang atau yang tidak pemindahan calon boleh secara teori menerima organ baru yang berasal dari sel-sel mereka sendiri untuk mengelakkan penolakan oleh sistem imun.

Sebelum ini:Cuai makan sejuk ubat-ubatan boleh menyebabkan kegagalan buah pinggang yangkronik

Artikel seterusnya:Apakah rawatan untuk Disease(CKD) buah pinggang kronik

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat