WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > rawatan kegagalan buah pinggang >

Bagaimana anda boleh merawat kesan kegagalan buah pinggang peringkat akhir

2017-12-25 21:53

Bagaimana anda boleh merawat kesan kegagalan buah pinggang peringkat akhirPada masa ini, cara utama dalam rawatan kegagalan buah pinggang peringkat akhir, pertama, dialisis, pemindahan buah pinggang, kedua, ketiga, rawatan perubatan Cina.

Ramai pesakit dengan kegagalan buah pinggang peringkat akhir pada dasarnya seluruh dunia bergantung kepada dialisis untuk mengekalkan kehidupan. Pesakit hemodialisis untuk mengurangkan gejala dan memanjangkan tempoh survival mempunyai kepentingan yang tertentu. Adalah mengikut prinsip keseimbangan membran, pesakit darah menerusi membran yang banyak lubang kecil melalui mereka (atau paip, berkata satu membran semipermeable pada ubat-ubatan), liang boleh membenarkan molekul kecil melalui, manakala diameter molekul lebih besar daripada lubang filem akan dihalang daripada meninggalkan, dan membran yang semipermeable danmengandungi komposisi kimia yang tertentu dialysate hubungan. Dialisis, aliran darah menerusi membran semipermeable yang terdiri daripada jurang kecil, dialysate di luar dengan aliran, sel darah merah, sel darah putih dan protein seperti zarah-zarah yang besar tidak boleh melalui membran yang semipermeable liang-liang; Manakala di dalam air, elektrolit dan darah metabolites, seperti bahan yang kecil dan sederhana seperti urea, serum creatinine, guanidine melalui serakan membran semipermeable ke dalam dialysate. Manakala bahan seperti akar dialysate bicarbonate dan acetate boleh meresap ke dalam aliran darah, tinggi badan oleh bahan berbahaya yang sedang mencari-Cari, tujuan tambahan bahan yang diperlukan.

Walaupun rawatan dialisis uremic nephropathy, boleh membuat pesakit komplikasiberbeza, meringankan, untuk meningkatkan kualiti hidup pesakit dan ruang tamu.Walau bagaimanapun, bahaya rawatan uremic dialisis kepada pesakit dan keburukan juga miskin membolehkan anda abaikan.

Dialisis untuk akhir peringkat pesakit kegagalan ginjal, Lagipun adalah hanya pengganti sementara. Penyelenggaraan dialisis untuk masa yang lama, boleh membenarkan seorang pesakit sendiri buah pinggang secara beransur-ansur atrophic, atau bahkan nekrosis lengkap. Akhir peringkat kegagalan pesakit ginjal selepas terapi dialisis,kelemahan utama yang kebanyakannya mempunyai lima aspek: pertama, meningkatkan akhir peringkat buah pinggang kegagalan rawatan kesukaran dan kos. Kedua, tamat tempoh kegagalan buah pinggang peringkat badan pesakit kerosakan organ-organ yang jelas, dan beberapa kerosakan yang tidak boleh. Ketiga, juga meningkatkan risiko dan komplikasi yang teruk selepas dialisis. Keempat, bermula selepas dialisis, kualiti hidup miskin, masa hidup yang pendek dan kehilangan fungsi buah pinggang yang asal, tidak lagi mengikut syarat-syarat tertentu yang mereka sendiri secara aktif memilih untuk menyesuaikan cara dialisis. Kelima, keluarga am rawatan dialisislewat tidak mampu.

Rawatan pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang peringkat akhir boleh dikatakancara yang lebih baik - terapi pemindahan buah pinggang

Lewat pemindahan buah pinggang dialisis akhir peringkat buah pinggang kegagalan pesakit ginjal di luar rawatan, pemindahan buah pinggang adalah sejenis pembedahan, telah berjaya, tetapi terdapat juga beberapa keburukan.

Kejayaan pemindahan buah pinggang boleh memuaskan pesakit memerlukan dialisis, dan lebih berkesan daripada peritoneal dialisis atau darah rawatan dialisis kegagalan buah pinggang. Kejayaan pemindahan buah pinggang boleh memberikan yang10 kali lebih daripada fungsi dialisis. Pemindahan pesakit luar berbanding dengan pesakit-pesakit dialisis, kurang sekatan, kualiti hidup yang lebih tinggi. Ramai pesakitberasa lebih baik berbanding ketika dialisis, mempunyai lebih banyak tenaga.

Mencari syarikat yang betul-betul adalah kompleks, proses menentukan pemindahan darah dan tisu buah pinggang dan penerima berada dalam keadaan baik pada perlawanan, perlu melaksanakan semua jenis pemeriksaan.

Lebih baik sepadan pesakit bukanlah penerima yang sesuai. Penderma dan pesakitperlu ada jangkitan dan soalan-soalan perubatan yang lain, tidak akan membuat rawatan pesakit dengan rumit. Pemindahan pesakit perlu menggunakan ubat-ubatan immunosuppressive untuk mengelakkan penolakan tisu. Orang-orang dadah mempunyai kesan sampingan dan tambahkan beberapa jangkitan, virus dan risiko beberapa jenis kanser. Pemindahan pesakit perlu hidup, atau sekurang-kurangnya pada masa rasuah terus dalam bekerja.

Penolakan selepas pemindahan buah pinggang, dan kadang-kadang terdapat tanda-tanda jangkitan, boleh membuat keadaan pesakit worsens kadang-kadang hidupadalah dalam bahaya, dan hidup pemindahan buah pinggang tidak pesakit lama dan muda sekali atau beberapa kali seumur hidup mungkin memerlukan dua pemindahan. Jika kegagalan pemindahan, pesakit boleh kembali kepada dialisis, menunggupemindahan lain.

Sebelum ini:Apakah tanda dan rawatan untuk kegagalan buah pinggang

Artikel seterusnya:Cuai makan sejuk ubat-ubatan boleh menyebabkan kegagalan buah pinggang yangkronik

Tag: rawatan kegagalan buah pinggang Kegagalan buah pinggang peringkat akhir

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat