WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > rawatan kegagalan buah pinggang >

Apakah tanda dan rawatan untuk kegagalan buah pinggang

2017-12-24 23:22

Apakah tanda dan rawatan untuk kegagalan buah pinggangBuah pinggang kehilangan fungsi sesetengah atau semua dalam Patologi. Menurutserangan akut pided lambat menjadi dua jenis akut dan kronik. Kegagalan buah pinggang akut adalah disebabkan oleh pelbagai penyakit punca kehilangan buah pinggang fungsi dua perkumuhan dalam tempoh yang singkat masa, disebut sebagai kegagalan buah pinggang akut. Kegagalan buah pinggang kronik adalah disebabkanoleh pelbagai punca penyakit buah pinggang kronik (CKD) lanjutan kepada pembangunan sekumpulan gejala klinikal Kad yang komprehensif. Mengikut tahap kerosakan buah pinggang gagal ginjal kronik boleh pided kepada empat tempoh: (1) fungsiginjal rizab menurun, pesakit asimptomatik. (2) buah pinggang secara tempoh pampasan. (3) tempoh decompensation buah pinggang (tempoh penyakit hematic kualitatif nitrogen), pesakit dengan keletihan, hilang selera makan dan anemia. (4) peringkat uremia, simptom uremia.

Tanda-tanda kegagalan buah pinggang

Oliguria peringkat. Mengurangkan jumlah air kencing yang hyperkalaemia, mabuk air (edema yang teruk, tekanan darah tinggi, edema pulmonari atau edema otak), acidosis metabolik dan gejala-gejala akut uremia. Hyperkalemia dan air mabuk sebagaipunca utama kematian.

(2) lebih banyak air kencing. Sel epitelium tiub renal regenerasi selepas pembaikan air kencing secara beransur-ansur meningkat, menurun darah kalium, natrium, polyuria pesakit boleh mati dehidrasi dan gangguan elektrolit.

(3) pemulihan. Isipadu air kencing air kencing berkurangan seperti biasa selepas tekanan darah, creatinine dan elektrolit telah diambil semula ke paras normal, tetapi kembali kepada fungsi tiub buah pinggang yang normal dan struktur masih memerlukan 3 ~ 6 bulan. Tidak boleh ambil semula kepada kegagalan buah pinggang kronik.Oliguria bebas, walaupun banyak air kencing, darah tekanan, creatinine serum yangmeningkat hari demi hari dan muncul gejala keracunan, disebabkan oleh kerosakanbuah pinggang, jadi prognosis yang baik.

Rawatan kegagalan buah pinggang yang kronik

(1) untuk rawatan etiological, seperti keupayaan untuk faktor-faktor yang betul sebelum buah pinggang, keluarkan faktor-faktor halangan selepas seks buah pinggang,dipercepatkan atau glomerulonephritis lain dengan hormon kejutan teruk ke kesanalahan Nefritis ruang-antara perlu dengan serta-merta berhenti dadah, antiallergic,dan sebagainya.

(2) oliguria peringkat, pengambilan cecair untuk mengukur ke bagi prinsip.

(3) Betulkan hyperkalemia dan acidosis.

(4) secepat mungkin untuk menjalankan terapi dialisis, dehidrasi, membuang toksin,membetulkan gangguan ketidakseimbangan elektrolit dan fungsi keseimbangan asid-asas, membuat pesakit melalui oliguria peringkat keadaan. Tempoh air kencing ketat pemantauan imbangan air dan elektrolit dalam kes mati dehidrasi dan gangguanelektrolit. Pemulihan masa memberi perhatian kepada memperkukuhkan pemakanan, rehat dan elakkan dengan dadah nephrotoxicity adalah sangat penting.

Sebelum ini:Pencegahan dan rawatan kegagalan buah pinggang akut

Artikel seterusnya:Bagaimana anda boleh merawat kesan kegagalan buah pinggang peringkat akhir

Tag: kegagalan buah pinggang rawatan rawatan kegagalan buah pinggang tanda

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat