WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Mengalih keluar semula jadi buah pinggang daripada pesakit penyakit buah pinggang

2018-03-18 10:57

Mengalih keluar semula jadi buah pinggang daripada pesakit penyakit buah pinggangBilakah ianya perlu untuk mengeluarkan semula jadi buah pinggang daripada pesakit penyakit buah pinggang kronik?

"My doktor mengesyorkan bahawa saya keluarkan kedua-dua buah pinggang saya kerana mereka tidak lagi berfungsi dan dapat kontrak sista yang boleh Cancerous. Apa yang perlu saya lakukan? "banyak penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dipenuhi dengan dilema sama ada untuk menjalankan sebuah Nephrectomy (pembuangan kidney(s)) disebabkan oleh masalah kesihatan. Walaupun buah pinggang anda boleh diperbesarkan dan tidak berfungsi lagi ia tidak semestinya perlu dikeluarkan, melainkan jika ia mengandungi batu, tumor atau jangkitan yang boleh membahayakan jika ditinggalkan di dalam badan.

Amat jarang sekali tidak buah pinggang tidak berfungsi lagi yang menyebabkan kerosakan walaupun sesetengah mungkin melihat buah pinggang yang tidak berfungsi sebagai sebuah "waste space" dan menggalakkan anda untuk membuangnya untuk mengelakkan sebarang komplikasi pada masa hadapan. Walau bagaimanapun, Semua pembedahan melibatkan risiko dan jika Nephrologist anda tidak mendapati ia benar-benar perlu, anda boleh mempertimbangkan meninggalkan buah pinggang anda ditempatnya. Tetapi jika terdapat kesangsian terhadap tumor malignan, sama ada dalam dirinya atau di dalam saluran pengaliran keluar (ureter), maka jelas sekali lagi ujian diagnostik adalah perlu, dan ia mungkin dalam kepentingan terbaik anda untuk membuang kidney(s) anda.

Beberapa pusat-pusat pemindahan akan memerlukan anda mengeluarkan satu atau kedua-dua buah pinggang sebelum pemindahan buah pinggang sekiranya mereka tidak pasti sama ada buah pinggang adalah berpotensi Cancerous atau akan cenderung kontrak jangkitan, selalunya disebabkan oleh pendarahan sista. Pada masa ini, Terdapat tiga jenis asas pembedahan pemindahan buah pinggang, tetapi satu yang berfungsi untuk anda bergantung pada diagnosis anda dan untuk melaksanakan perakuan daripada pasukan penjagaan kesihatan anda.

Pemindahan buah pinggang laparoskopi - pakar bedah anda akan membuat 3 atau 4 kecil luka, biasanya tidak lebih daripada 1 inci setiap, perut dan bahagian anda. Beliau akan menggunakan prob kecil dan kamera untuk melakukan pembedahan dan meletakkan beg sekitar buah pinggang untuk menariknya melalui luka besar. Pembedahan ini mungkin mengambil masa lebih lama daripada pemindahan buah pinggang yang terbuka untuk. Walau bagaimanapun, kebanyakan orang pulih dengan lebih cepat dan rasa kurang sakit selepas itu berbanding pembedahan terbuka.

Mudah Nephrectomy (penyingkiran buah pinggang terbuka) - anda akan berbaring mengiring. Pakar bedah anda akan membuat satu insisi (pemotongan) sehingga 12 inci panjang. Luka ini akan di sebelah anda, betul-betul di bawah rusuk di atau betul-betul atas rusuk yang lepas. Otot, lemak dan tisu dipotong, berpindah dan pakar bedah anda mungkin perlu mengalih keluar tulang rusuk melengkapkan prosedur itu. Tiub yang membawa air kencing dari buah pinggang ke pundi kencing (ureter) dan saluran darah kaki dipotong dan buah pinggang kemudian dikeluarkan. Potong ditutup dengan jahitan atau menjadi.

Radikal Nephrectomy (penyingkiran buah pinggang terbuka) - pakar bedah anda akan membuat dipotong kira-kira 8 hingga 12 inci panjang. Luka ini akan di hadapan perut anda, hanya di bawah rusuk anda. Ia juga boleh dilakukan melalui anda. Otot, lemak dan tisu dipotong kaki dan pinggang anda akan dibuang. Pakar bedah anda juga akan mengambil beberapa nodus limfa dan kelenjar adrenal. Potong kemudian ditutup dengan jahitan atau menjadi.

Pesakit kronik buah pinggang Disease(CKD) yang telah melakukan operasi telah mencatat bahawa, "I selama tujuh hari di hospital diikuti tujuh hari di katil di rumah. " selepas itu, mereka telah "pretty much" kembali seperti biasa selagi mereka perkara-perkara yang "took perlahan-lahan. " dalam tempoh tiga minggu selebihnya boleh memandu, memasak dan berjalan-jalan di pusat membeli-belah. "minggu pertama di hospital kemungkinan akan paling menyakitkan terutama jika anda mempunyai untuk pemindahan buah pinggang yang terbuka. Jika anda sedang merancang satu Nephrectomy, mental mempersiapkan diri anda untuk melihat satu sehingga 12 inci hirisan kerana ia boleh menjadi menyedihkan pada mulanya. Selepas tujuh hari beberapa telah berhenti mengambil ubat penahan sakit, tetapi menjadi mereka menyebabkan mereka rasa tidak selesa kerana mereka boleh merasakan mereka mencubit dan menarik dengan setiap pergerakan. Sebaik sahaja menjadi yang dibawa keluar sakit hanya datang dari "moving terlalu cepat atau bersin. " seorang pesakit yang menjalani pembedahan berkata bahawa "It adalah berbaloi, saya lakukan hari hebat! "

Menentukan sama ada yang Nephrectomy yang terbaik untuk anda seharusnya bergantung kepada perasaan peribadi anda serta rundingan dengan pasukan penjagaan kesihatan anda. Jika anda ragu-ragu, yang dapat difahami kerana semua pembedahan berbahaya dan jika anda tidak bersetuju dengan cadangan anda Nephrologist utama buah pinggang Hospital di china menggalakkan anda untuk mendapatkan pendapat yang kedua. Walau bagaimanapun, jika anda serius mempertimbangkan Nephrectomy yang kemudian anda perlu berbincang mungkin risiko dan potensi manfaat dengan Nephrologist anda sebelum pembedahan pemindahan buah pinggang. Selepas anda memantau operasi yang lebam, mengelakkan jangkitan dan maklumkan pasukan penjagaan kesihatan anda tentang sebarang kesakitan yang berterusan.

Sebelum ini:Rawatan untuk jangkitan termasuk C. perbezaan bagi penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Ubat-ubatan yang berisiko untuk memperbaiki keadaan pesakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat