WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Penyakit buah pinggang boleh jangkakan dari Declotting Fistula

2018-03-13 10:52

Penyakit buah pinggang boleh jangkakan dari Declotting FistulaApa yang pesakit penyakit buah pinggang kronik boleh harapkan daripada Declotting Fistula dan bagaimana untuk meningkatkan hasil

Jika anda belum mempunyai, anda mungkin perlu menjalankan Angioplasti, prosedur yang invasif minimum untuk "Declot" anda menutup Fistula dan memperbaiki aliran darah anak. Ia adalah biasa untuk pesakit hemodialisis perlu mereka Fistula Arteriovenous (AV) yang declotted. Berkata Dr Roman Varcoe, "Occasionally AV Fistula mungkin tidak matang selepas pembentukan atau mungkin matang tetapi kemudian membangunkan masalah. Masalah ini termasuk mengecil dalam segmen yang mengancam untuk menyekat fistula tersebut atau memanjangkan masa yang diambil untuk Dialyse dengan berkesan. Angioplasti dan stenting Fistula AV yang dikehendaki di bawah circumstances... itu "walaupun prosedur Angioplasti adalah lebih diutamakan berbanding pembedahan penuh lebih invasif, ramai pesakit yang takut Declotting kerana mereka tidak tahu apa yang boleh dijangkakan. Seorang penonton mengarang, "I telah Sten Fistula 2 hari yang lalu dan lengan saya lebam dan sakit!! Adakah ini apa yang sepatutnya berlaku? "Jika anda sedang hemodialisis atau memandangkan ia, maka dengarkan kerana anda terlalu perlukan Sten Fistula pada ketika tertentu dalam masa.

Doktor anda akan kebas laman anda dengan Anestetik tempatan. Beliau kemudian akan menggunakan peranti pengimejan panduan untuk meletakkan belon yang sangat kecil ke dalam fistula anda atau rasuah, dan mengembung untuk mengembangkan potensi tutup dinding arteri atau urat. Selepas itu, Sten mungkin perlu diletakkan untuk menahan kapal tersebut terbuka dan meningkatkan aliran darah anda.

Anda mungkin merasa sedikit ketidakselesaan (pin prick) Bilakah jarum dimasukkan ke dalam urat, dan sederhana tekanan apabila belon dikembangkan kerana arteri anda telah diregangkan, tetapi kesakitan tidak teruk teruk. Ini adalah berita baik, betul? Apa yang lebih baik ialah bahawa ketidakselesaan anda perlu mengurangkan kerana belon penurunan dan dikeluarkan sebelum Sten yang dimasukkan.

Ya, anda berkemungkinan besar akan mengalami sikit kesakitan selepas prosedur. Pesakit-pesakit dialisis telah mencatat bahawa tapak penyelitan adalah lebam dan sakit selepas Declotting. Sebab itu anda boleh ditetapkan satu atau lebih pengubat kesakitan seperti aspirin atau pencair darah seperti Plavix, Lovenox atau Coumadin.

Selepas anda kembali ke rumah, anda perlu berehat dan elakkan mengangkat benda-benda berat dan senaman berat. Jika pendarahan bermula kemudian baring, terpakai tekanan ke tapak dan hubungi doktor anda. Juga, jika terdapat sebarang perubahan dalam warna dalam pusingan anda atau lengan (bergantung di mana anda akses dialisis terletak), terus sakit atau rasa panas di kawasan di mana kateter yang dimasukkan, anda perlu segera melaporkannya kepada doktor anda.

Inilah sudut jauhnya mengambil penting: prosedur The Declotting agak selamat tanpa sebarang risiko terhad dan adalah lebih selamat berbanding pembedahan selesai. Tidak perlu terlalu bimbang tentang prosedur, biasanya pesakit luar (tidak memerlukan bermalam).

Sebelum ini:Peringkat akhir kegagalan buah pinggang boleh mengelakkan serius mengawal tekanan darah tinggi

Artikel seterusnya:Rawatan untuk jangkitan termasuk C. perbezaan bagi penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Fistula

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat