WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Rawatan baru yang pesakit penyakit buah pinggang boleh lakukan untuk mengurangkan kematian

2018-02-27 19:16

Rawatan baru yang pesakit penyakit buah pinggang boleh lakukan untuk mengurangkan kematianDalam kira-kira 31 peratus rakyat dewasa Amerika mempunyai tekanan darah tinggi, tetapi bilangannya adalah jauh lebih dramatik bagi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang memberi kesan kepada 80%. Walaupun kebanyakan pesakit mula mengambil tekanan darah mengurangkan ubat-ubatan apabila mereka mula dialisis, 60% daripada hemodialisis (HD) dan 30% dari pesakit-pesakit dialisis Peritoneal (PD) masih berjuang dengan tekanan darah tinggi. Di samping itu, hipertensi (darah tinggi) telah ditemui untuk membangunkan dalam 60% hingga 80% daripada pesakit CKD selepas pemindahan buah pinggang. Tekanan darah tinggi pada orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) bolehmenjadi amat berbahaya dan membawa kepada peningkatan risiko penyakit kardiovaskular, kegagalan pemindahan buah pinggang, angin ahmar dan kematian. Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa perkara mudah yang boleh anda lakukan untuk membawa nombor tekanan darah anda ke dalam barisan. Walaupun anda perlu mematuhi langkah-langkah cuba-dan-benar seperti menghapuskan garam, Makan betul buah-buahan dan sayur-sayuran dan bersenam, anda akan mungkin mendapati cadangan dikenali ini sangat sederhana namun lebih kecil lebih mudah danberkesan.

Satu kajian baru mendapati bahawa wain merah nonalcoholic merendahkan tekanan darah selepas 4 minggu. Dr. Nieca Goldberg, Pengarah Perubatan, Joan H. Tischpusat kesihatan wanita berkata bahawa kaya antioksidan dengan makanan atau minuman lain juga akan menawarkan kedudukannya penurunan tekanan darah.

Menjaga anda tahap vitamin D dengan mendedahkan muka, tangan dan kaki untuk kira-kira 15 minit 3 hari seminggu mungkin merendahkan tekanan darah anda jika anda kurang mengikut satu kajian baru dari University of Edinburgh. Sebabnya ialah bahawa nitrat saudara cahaya matahari yang disimpan di dalam kulit anda dengan menghasilkan oksida nitrik (kompaun yang membantu mengembungkan saluran anda darah) kata pengarang kajian Weller Richard, MD. Walau bagaimanapun orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) harus masih memakai pelindung matahari setiap hari terutama jika anda mengambil immunosuppressants yang meletakkan penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit berisiko tinggi untukkanser kulit.

Menurut satu kajian Jepun, melawat zoo yang boleh mengurangkan tekanan darahsistolik (nombor atas) sebanyak 6%, dan diastolic (bawah jumlah) sebanyak 8%. Iniadalah kerana memerhatikan haiwan terjaga sistem saraf parasympathetic, yang mengurangkan tekanan darah anda untuk membantu mengatasi pancang adrenalin-berpunca dari tekanan. "Kami tahu bahawa manusia kemesraan dan sentuhan adalah penting dalam melegakan tekanan dan merendahkan tekanan darah," kata, Dr.John Elefteriades, Ketua daripada pembedahan kardiotorasik di Hospital New Haven Yale.

Selain itu, ia adalah salah faham antara mereka dengan kronik buah pinggang penyakit (CKD) yang berjalan atau mengangkat berat adalah latihan sahaja yangdikira. Memerah alat sama genggaman, lebih dikenali sebagai senaman genggaman pelepaan untuk 2 minit pada satu masa, diulang sebanyak 12 hingga 15 minit boleh membantu mengawal tekanan darah anda, menurut Persatuan jantung Amerika kajian tinjauan. Selepas anda kontrak otot anda selama beberapa minit, badan anda perlu mengambil semula aliran darah ke dalam tangan anda yang boleh meningkatkan fungsi salur darah, penyelidik berkata.

Sebelum ini:Mengambil Benadryl tiap-tiap hari. " Penggunaan jangka panjang mungkin berisiko untuk pesakit buah pinggang.

Artikel seterusnya:Peringkat akhir kegagalan buah pinggang boleh mengelakkan serius mengawal tekanan darah tinggi

Tag: rawatan Mengurangkan kematian Treament penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat