WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Penyakit buah pinggang "Hampir semua" kesan ubat-ubatan pesakit mengambil

2018-02-26 23:50

Penyakit buah pinggang "Hampir semua" kesan ubat-ubatan pesakit mengambilHasil sebuah kajian baru mencadangkan bahawa ubat Statin (kelas ubat-ubatan yang digunakan untuk menurunkan paras kolesterol) melakukan apa-apa untuk mencegah aktiviti kardiovaskular pada pesakit dengan penyakit buah pinggang kronik(CKD) peringkat maju. Laporan hari farmakologi dari Oregon State University mendakwa bahawa pesakit CKD sepatutnya tidak boleh ditetapkan ubat-ubatan Statin seberapa kerap yang mereka adalah untuk mengurangkan risiko serangan jantungmereka. Pengarang utama, Profesor Ali Olyaei farmakologi, diringkaskan dalam laporan dengan, "Saya percaya bukti-bukti menunjukkan bahawa majoriti orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik mengambil statin tidak sepatutnya."

Pesakit kronik penyakit buah pinggang (CKD) adalah 23 kali lebih berisiko untuk menghidap penyakit kardiovaskular, punca utama kematian dalam masyarakat penyakit buah pinggang kronik (CKD). Orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang ditetapkan dadah dengan niat untuk membantu merendahkan kolesterol dan mencegah aktiviti kardiovaskular yang serius dan kematian. Kajian yang diterbitkan dalam talian pada 24 Ogos 2013 di American Journal of kardiovaskular ubat-ubatan, dikenal pasti beberapa kajian yang mencadangkan statin telah dikaitkan dengan pengurangan risiko kardiovaskular dalam orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD). Secara berperingkat-peringkat yang lebih maju daripada penyakit itu, bagaimanapun, sebaliknya adalah kes. Jadilah tiada perbezaan yang signifikan dalam bilangan aktiviti kardiovaskular yang dialami oleh pesakit-pesakit yang menerima statin dan mereka yang menerima pil plasebo (tiada bahan aktif).

"Mereka mungkin membantu sedikit dalam peringkat awal penyakit, tetapi orang-orang tidak orang-orang yang biasanya mati akibat penyakit kardiovaskular. Dan oleh peringkat akhir risiko melebihi mana-mana manfaat,"kata Profesor Olyaei. Risiko termasuk loya, cirit-birit, sakit perut, sakit kepala, ruam, sakit otot atau pucuk, tendon masalah, dementia, amnesia, kemurungan, keletihan yang kronik, kencing manis, penyakit jantung, tekanan darah tinggi, angin ahmar, neuropathies persisian s-VHS (kerosakan saraf) dan rhabdomyolysis membawa maut (kerosakan otot).

Walaupun penyelidikan semakin menunjukkan bahawa statin lakukan sedikit apa-apa untuk membantu pesakit-pesakit penyakit ginjal, jualan mereka di seluruh duniamelebihi 30 bilion dolar setiap tahun dan mereka akan terus ditetapkan secara besar-besaran. Malah, kesan ubat-ubatan Statin dimaksudkan boleh menyebabkan kemurungan. Kerana kolesterol memainkan peranan penting dalam melindungi terhadap kecederaan otak (neuroprotection), kolesterol yang rendah boleh mengganggu komunikasi antara neuron (neurotransmission), sekali gus meningkatkan risiko kemelesetan. Juga di kulit kita, kolesterol melaksanakan fasa pertama menukarkan sinaran UVB cahaya matahari, ke vitamin D3, prehormone yang membantumencipta, mengawal dan mengimbangi hormon lain untuk kesihatan diri yang optimum.

Penulis kajian juga ambil perhatian bahawa walaupun statin adalah selamat apabila digunakan dengan sewajarnya, orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) meningkat risiko kemungkinan interaksi dengan ubat-ubatan lain. Hasil daripada penemuan mereka mencadangkan bahawa statin perlu ditetapkan kurang kerap dan pada dos yang rendah pada orang dengan penyakit buah pinggangkronik (CKD). Jangan berhenti mengambil ubat Statin anda ditetapkan sebelum berunding Nephrologist anda! Risiko penyakit kardiovaskular, serangan jantung dan strok adalah nyata. Jika anda cuba untuk diri mendiagnosis anda boleh membahayakan diri sendiri lebih banyak. Anda perlu memantau nombor kolesterol anda dan ambil perhatian apa-apa gangguan mood atau kesan yang lain, dan membincangkan perkara tersebut dengan pasukan penjagaan kesihatan anda. Jika anda sedang mengalami teruk kemurungan kecenderungan membawanya untuk perhatian segera Nephrologist anda seawal mungkin.

Sebelum ini:Pesakit-pesakit penyakit buah pinggang yang meletakkan meningkat risiko kemasukan ke hospital

Artikel seterusnya:Mengambil Benadryl tiap-tiap hari. " Penggunaan jangka panjang mungkin berisiko untuk pesakit buah pinggang.

Tag: rawatan penyakit buah pinggang Rawatan ubat-ubatan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat