WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Penyakit buah pinggang boleh menghentikan perasaan yang benar-benar "menjangkiti" selepas rawatan dialisis

2018-02-23 22:46

Malangnya, ramai pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang menjalankandialisis merasa benar-benar "dihapuskan" berikutan rawatan mereka termasuk mempunyai sakit kepala, kekejangan, loya, lemah dan keletihan yang teruk. Salah seorang pembaca menulis, "satu perkara yang tidak membantu dalam wiped keluar perasaan selepas dialisis. Ia memerlukan saya sehingga 3 petang keesokan harinya untuk pulih. Saya pergi dari rumah ke dialisis; pulih dan kembali. Saya mempunyai kehidupan. Kadang-kadang saya hanya berasa seperti menghentikan dialisis!" Oleh itu, selain daripada terus negatif memberi kesan kepada kualiti hidup pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD), perasaan menjadi "menjangkiti" selepasdialisis boleh membawa beberapa untuk menghentikan rawatan mereka semua bersama-sama.

Selalunya orang akan dipadamkan selepas dialisis kerana mereka mengambil kiraterlalu banyak cecair dalam terlalu pendek Ruang masa. Sebab untuk berbuat begitu adalah jelas, untuk menerima yang terbaik yang kering semasa sedang "tethered" ke mesin bagi sebagai sedikit tempoh masa sebaik mungkin. Itulah sebabnya ramai jururawat dan Nephrologists boleh mengesyorkan meningkat masa dan mengurangkan pengeluaran cecair untuk memperbaiki bagaimana pesakit rasa selepasrawatan mereka. Walau bagaimanapun, kebanyakan orang dengan akhir peringkatbuah pinggang penyakit (ESRD) mahu had tempoh mereka rawatan dialisis sebanyak mungkin dan memilih tidak untuk meningkatkan masa mereka dan hasilnya mengalami kesan-kesan sampingan.

Rumah dialisis ini dianggap sebagai Holy Grail tersebut untuk pesakit hemodialisisuntuk meningkatkan pembersihan dan merasa kurang "dihapuskan." Manakala alternatif yang munasabah bagi sesetengah orang, majoriti pesakit dialisis masih memilih rawatan di pusat dan tidak boleh atau memilih untuk tidak mengubah gaya hidup mereka untuk menampung rumah HD. Di mana terdapat penyelesaian lain di pusat, serta rumah pesakit HD yang terus-menerus berasa dahsyat selepas rawatanmereka.

Jika isu ini tidak semudah menarik terlalu banyak cecair semasa rawatan anda, kemudian bercakap kepada jururawat anda tentang melaraskan matlamat anda yangmungkin terlalu tinggi. Selain itu, anda boleh memperbaiki bagaimana anda rasa selepas dialisis dengan rapat mematuhi sekatan cecair anda. Anda mungkin perlu berbincang dengan strategi pasukan penjagaan kesihatan anda anda boleh menggunakan yang memudahkan anda patuh jika anda mendapati bahawa anda terus mengambil di antara rawatan yang mengeluarkan lebihan cecair.

Sebelum ini:Pesakit penyakit buah pinggang semasa ubat sembuh "mungkin terlalu rendah"

Artikel seterusnya:Pesakit-pesakit penyakit buah pinggang yang meletakkan meningkat risiko kemasukan ke hospital

Tag: rawatan buah pinggang Penyakit buah pinggang rawatan penyakit

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat