WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Pesakit penyakit buah pinggang semasa ubat sembuh "mungkin terlalu rendah"

2018-02-23 21:58

Pesakit penyakit buah pinggang semasa ubat sembuh "mungkin terlalu rendah"Jangkitan Staph yang serius adalah lebih biasa pada orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) kerana mereka sering di hospital dan kemudahan penjagaan jangka panjang di mana bakteria boleh bercambah, sangat terdedah kepada jangkitan darah kerana arteriovenous fistula dan kateter dialisis serta menerima ubat-ubatan yang melemahkan sistem imun mereka. Satu kajian yang baru dilaporkan dalam talian dalam jurnal kemoterapi antimikrobial mencadangkan bahawa antibiotik yang digunakan untuk merawat jangkitan sistemik dan mengancam nyawa, Daptomycin, yang ditetapkan dalam dos yang betul bagi orang-orang "teruk kemerosotan buah pinggang." Ini menghadkan keberkesanan rawatan untuk menghapuskanbakteria di dalam darah yang disebabkan oleh jangkitan Staph merbahaya sepertiMethicillin tahan Staphylococcus Aureus (MRSA).

Disyorkan bacaan: Rawatan baru untuk memerangi jangkitan menggemparkan pesakit penyakit buah pinggang kronik, tetapi ianya terlalu menjijikkan?

Jangkitan MRSA sudah sangat ubat tahan jadi pelega segera dan yang sesuai adalah penting untuk mengurung dan menghapuskan bakteria sebelum ia mempunyaipeluang untuk liang jauh ke dalam badan pesakit dan berpotensi menyebabkan jangkitan seterusnya mengancam nyawa dalam tulang-tulang, sendi, luka pembedahan, aliran darah, injap jantung dan paru-paru. Sejak Daptomycin terutamanya excreted oleh buah pinggang, orang dengan CKD terutamanya pada hemodialisis, Peritoneal dialisis atau pemindahan penerima terkini mesti mempunyai tumpuan yangcukup tinggi ubat-ubatan untuk merawat jangkitan, tetapi tidak begitu tinggi bahawa ia sebab-sebab Daptomycin berkaitan keracunan.

Dr. Bruce Mueller, Universiti Michigan Kesihatan sistem farmasi Penolong Pengarah, bersetuju dengan penemuan kajian ini bahawa kepekatan dadah semasa pesakitCKD adalah "mungkin terlalu rendah." Sembuh pelega kini mencadangkan 4 mg/kgDaptomycin setiap 48 jam. Walau bagaimanapun, ujian kajian menyarankan bahawa dengan meningkatkan pesakit regimen 6 mg/kg maka MRSA dan lain-lain jangkitan Staph yang serius boleh lebih berkesan dirawat dan diperbetulkan sebelum lebih lanjut isu-isu yang berlaku.

Jangkitan staph pada kulit termasuk MRSA, biasanya bermula sebagai lebam merah kecil yang menyerupai jerawat, bisul atau gigitan labah-labah. Ini boleh dengan cepat berubah menjadi bengkak bernanah mendalam, sakit yang memerlukan pembedahan penyaliran. Kadang-kadang bakteria kekal terkurung kulit tetapi dalam kes-kes lain ia telah diketahui untuk menjangkiti organ-organ utama, tulang, sendi atau contaminate aliran darah. Tidak mengabaikan gejala-gejala. Buah pinggang Hospital di china mengesyorkan bahawa anda tetap ultrasensitive kepada sebarang ruam atau kerengsaan kulit anda dan dengan serta-merta membawanya ke perhatian Nephrologist anda untuk tindakan pembetulan.

Sebelum ini:"Terlalu banyak" pengikat fosforus boleh memudaratkan kepada pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik?

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang boleh menghentikan perasaan yang benar-benar "menjangkiti" selepas rawatan dialisis

Tag: rawatan rawatan penyakit buah pinggang ubat-ubatan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat