WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

"Terlalu banyak" pengikat fosforus boleh memudaratkan kepada pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik?

2018-02-14 19:29

"Terlalu banyak" pengikat fosforus boleh memudaratkan kepada pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik?Jika dialisis tidak membuang fosforus cukup daripada sistem anda, ia boleh menyebabkan kemudaratan kepada tubuh anda. Sebagai contoh, fosforus yang tinggi boleh merangsang paratiroid dalam dan menyebabkan overproduksi daripada itu hormon paratiroid (PTH) mengakibatkan penyakit gatal-gatal dan tulang yang berlebihan.

Mujurlah Dialisis pesakit pengikat fosforus (fosfat) boleh membantu mengurangkan terhadap gejala-gejala tersebut. Pengikat fosforus adalah ubat-ubatan yang diambil sejurus sebelum makanan atau makanan ringan untuk mengikat fosforus di dalam perut anda untuk makanan yang anda mencerna. Dengan itu mengurangkan jumlah fosforus yang diserap dalam darah. Oleh itu, dengan mengambil pengikat fosforus serta mengurangkan pengambilan fosforus dalam diet anda, anda boleh simpan lebih banyak kalsium dalam tulang, yang merupakan keputusan paling sesuai.

Pengikat fosforus biasanya mengandungi kalsium. Ini termasuk kalsium karbonat (TUMS) dan kalsium Acetate (PhosLo). Ambil perhatian bahawa kalsium berlebihan boleh membentuk Deposit keras tahu sebagai kalsifikasi. Bergantung kepada lokasimereka, ia boleh menyebabkan sakit sendi atau penyakit jantung dan paru-paru. Itulah sebabnya anda harus menghadkan pengambilan anda kepada antara 1000-1200mg sehari. Atas sebab ini, pengikat fosfat juga datang dalam bentuk yang tidak mengandungi kalsium seperti Sevelamer (Renagel). buah pinggang hospital di china mencadangkan bahawa anda semak dengan pakar pemakanan anda dalam memilih binder yang terbaik sesuai untuk keadaan anda dan jangan lupa untuk membawa mereka sebelum setiap hidangan atau Snek untuk menerima manfaat maksimum dalam mengelakkan gatal-gatal dan pecah tulang.

Sebelum ini:Pesakit buah pinggang mengurangkan risiko dari Over-the-kaunter ubat penahan sakit

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit buah pinggang semasa ubat sembuh "mungkin terlalu rendah"

Tag: penyakit buah pinggang Fosforus gejala-gejala penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat