WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Pesakit-pesakit dialisis mengurangkan jangkitan yang diperolehi

2018-01-10 23:43

Pesakit-pesakit dialisis mengurangkan jangkitan yang diperolehiPesakit-pesakit dialisis perlu bertegas bahawa kakitangan mengikut protokol untuk mengurangkan mendapatkannya jangkitan

Amalan-amalan kawalan jangkitan yang tidak mencukupi kekal tunggal terbesar sumber boleh dicegah dialisis komplikasi yang berkaitan dengan laporan yang banyak. Malangnya, budaya menghadap ke tangan asas mencuci dan menukar sarung tangan adalah lazim di kalangan unit-unit dialisis yang banyak. Pengajaran yang dipelajari daripada hospital unit rawatan rapi (ICUs) di seluruh negara adalah darah itu mencegah lahir dan penjagaan kesihatan berkaitan jangkitan (HAI) boleh dihapuskan pada dasarnya. Ini boleh menjadi model yang mengambil berat dalam unit-unit dialisis.

Walaupun ini tidak rumit, keadaan sibuk dalam unit dialisis membentangkan satucabaran. Sebagai contoh, sebaik sahaja meninggalkan salah satu pesakit, satu lagi datang untuk menduduki kerusi kosong. Dalam tergesa-gesa, Kakitangan boleh berpotensi miss langkah-langkah yang kritikal seperti memastikan kerusi adalahbenar-benar bersih atau mesin bersama. Walau bagaimanapun, jika pesakit mula memikirkan secara berilmu tentang risiko yang terbabit mereka adalah lebih cenderung untuk memegang kakitangan bertanggungjawab untuk tidak melangkau langkah tergesa-gesa mereka untuk mendapatkan pesakit seterusnya. Usaha-usaha Keselamatan dialisis termasuk alkohol berasaskan Chlorhexidine penjagaan kateter, vaskular akses penjagaan dan kebersihan tangan dan sarung tangan. Pesakit perlu tekun memerhati dan menegaskan bahawa tiada akan tiada pengecualiankepada standard penjagaan biasa.

Berkaitan dengan kebersihan tangan, berikut adalah contoh-contoh situasi apabila anda perlu memerhati menjaga kebersihan tangan bagi pematuhan kepada standard mengikut Pusat kawalan penyakit (CDC):

Sebelum dan selepas hubungan pesakit secara langsung.

Selepas tamat tugas di satu Stesen pesakit, dan sebelum berpindah ke lain.

Sebelum dan selepas hubungan dengan akses vaskular.

Sebelum dan selepas persalinan perubahan sedemikian sebagai kateter.

Sebelum prosedur seperti larutan ubat-ubatan.

Garis Panduan CDC juga memberikan cadangan mengenai kegunaan staf sarung tangan. Sebagai contoh, mereka menyatakan bahawa sarung tangan hendaklah Haus sebelum hubungan dengan pesakit Balai rawatan, dan permukaan yang berpotensi dicemari. Di samping itu, satu garis panduan negeri yang sarung tangan perlu ditukar:

Selepas terkena dengan darah dan cecair badan lain.

Selepas menyelesaikan tugas-tugas di satu stesen, dan sebelum berpindah ke lain.

Selepas menghubungi tapak yang berpotensi tercemar, dan sebelum menyentuhtapak bersih.

buah pinggang hospital di china percaya bahawa ia adalah mungkin untuk mengurangkan jangkitan di kalangan pesakit-pesakit dialisis dengan ketara jika kemudahan dialisis kakitangan mematuhi protokol CDC tersebut. Jika semua kakitangandi kemudahan dialisis anda telah menggunakan intervensi sama yang telah ditetapkan oleh CDC, kita dapat lihat pengurangan dramatik dalam jangkitan dan hasil buruk dalam pesakit-pesakit dialisis. Sudah tiba masanya untuk pesakit-pesakit dialisis diri untuk meletakkan strategi berusaha menyelamatkan hidup ini. Anda mesti bertegas bahawa penyedia penjagaan langsung anda (jururawat, juruteknik penjagaan pesakit dan doktor-doktor) mengikut protokol CDC, tanpa pengecualian.

Sebelum ini:Seharusnya pesakit penyakit buah pinggang kronik menerima tembakan selsema

Artikel seterusnya:Pesakit buah pinggang mengurangkan risiko dari Over-the-kaunter ubat penahan sakit

Tag: Dialisis jangkitan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat