WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Seharusnya pesakit penyakit buah pinggang kronik menerima tembakan selsema

2018-01-10 23:39

Seharusnya pesakit penyakit buah pinggang kronik menerima tembakan selsemaMusim selesema (flu) adalah atas kita, jadi pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) harus melindungi diri mereka sendiri. Penyakit-penyakit berjangkit adalah yang kedua yang paling biasa menyebabkan kematian di kalangan orang-orang dengan kronik buah pinggang penyakit (CKD), di sebalik penyakit kardiovaskular kerana mereka mempunyai tindak balas imun yang berkurangan. Perkara-perkara yang lebih teruk bagi mereka yang mengalami dialisis di mana jangkitan akaun bagi sebahagian besar hospitalizations dan individu adalah tiga hingga empat kali lebih cenderung untuk kontrak radang paru-paru serta memburukkan lagi masalah kesihatan yang sudah wujud yang boleh membawa kepada mengancam nyawa komplikasi selepas menangkap selsema. Dewasa dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang mungkin akan berminat dalam langkah-langkah berikutuntuk preemptively melindungi terhadap selsema dan had peluang mendapat sakit yang teruk.

Pukulan selesema adalah langkah utama yang disyorkan kepada pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) untuk melindungi diri mereka daripada mendapat selesema. Dr. Jeffrey L. Hymes, MD menyatakan "Ia amat penting untuk semua pesakit buah pinggang untuk pelalian terhadap selsema kerana ia boleh menyebabkan komplikasi kesihatan yang lebih serius." Hasil daripada kajian antarabangsa buah pinggang 2003 mendedahkan bahawa bukan sahaja kadar imunisasi pesakit penyakit ginjal tahap akhir (ESRD) adalah kurang daripada 50% (nombormungkin lebih tinggi sekarang), tetapi juga vaksin Influenza yang dikaitkan dengan risiko yang lebih rendah daripada kemasukan ke hospital dan kematian. Selsema tembakan sedia ada dan telah telah terbukti berkesan, walaupun underutilized. Anda boleh mempertimbangkan untuk mendapat selsema yang ditembak tidak lama lagi, ia adalah dianggap sebagai "satu cara terbaik untuk mengelakkan selsema", tetapi individu dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) hanya mengambil vaksin untuk inactivated (mengandungi virus terbunuh). Musim selesema beroperasi dari awal bulan Oktober hingga Mac jadi masa terbaik untuk mendapatkan pelalian antara bulan Oktober hingga November.

Seterusnya dapat mengelakkan menangkap atau menyebarkan selesema musim ini mempertimbangkan mencuci tangan lebih kerap dan teliti daripada biasa dengan sabun dan air suam, dan membawa sebotol kecil sanitizer tangan untuk acara Bilakah anda tidak boleh ke tandas. Jangan sentuh mata, hidung atau mulut anda kerana anda boleh mendapat jangkitan dengan menyentuh sesuatu yang dicemari dengan kuman dan kemudiannya menyentuh kawasan-kawasan yang sensitif pada badan anda. Anda batuk dan sneezes dalam tisu atau di tangan atau lengan anda, tetapi jangan gunakan tangan anda untuk mengelakkan penyebaran kuman kepada diri sendiri dan orang lain. Selain itu, elakkan daripada bersentuhan dengan orang yang sakit. Anda perlu menjelaskan kepada anda mencintai seseorang (suami/isteri, anak atau cucu) sensitiviti anda terhadap selesema dan berkongsi dengan mereka cara-cara nak menjaga kesihatan yang sebaik mungkin. Pastikan bahawa musim ini anda akan sangat teliti tentang berikutan gaya hidup sihat yang baik dengan mendapat banyak tidur, menghadkan tekanan anda, tinggal terhidrat sama menguruskan apa-apa sekatan cecair anda mungkin perlu, makan makanan yang berkhasiat dalam diet buah pinggang anda dan baki seperti fizikalaktif kerana anda sendiri boleh.

Agensi kesihatan awam Kanada tidak mengesyorkan memakai topeng pembedahan untuk melindungi terhadap selsema kerana orang sering menggunakan topeng dengan betul seperti meletakkan mereka dan mengambil mereka luar yang boleh menyebabkan pencemaran dan sebenarnya meningkatkan risiko anda jangkitan. Hanya orang yang sakit atau mempamerkan gejala-gejala seperti selsema perlu memakai topeng muka untuk melindungi orang-orang dalam hubungan yang rapat kepadanya.

Jika anda mempunyai tanda-tanda selsema apabila anda datang untuk dialisis, buah pinggang hospital di china mencadangkan bahawa anda memberitahu penjaga anda sebelum memasuki klinik, supaya mereka boleh menyediakan anda dengan topeng untuk melindungi pesakit-pesakit lain, kakitangan dan diri sendiri. Simptom biasa termasuk sakit kepala, kesejukan, batuk diikuti dengan demam, kehilangan selera makan, sakit otot dan keletihan, Hidung berair, bersin, mata berair dan kerengsaan tekak. Loya, muntah-muntah dan cirit-birit juga boleh berlaku. Pastikan anda hubungi Nephrologist anda dengan segera untuk mendapat nasihatselanjutnya dan tinggal rumah sambil mengelakkan orang lain kecuali pelantikan perubatan, untuk melindungi diri anda dan mencegah selsema dari mendapat lebih teruk. Jika anda merasa seolah-olah anda akan terdedah kepada kesan sampingan yang negatif daripada pukulan selsema, kemudian rujuk anda Nephrologistsebelum anda bersetuju untuk mengambil vaksin tersebut.

Sebelum ini:Pesakit penyakit buah pinggang boleh mengelakkan kemasukan ke hospital?

Artikel seterusnya:Pesakit-pesakit dialisis mengurangkan jangkitan yang diperolehi

Tag: penyakit buah pinggang kronik Pesakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat