WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Pesakit penyakit buah pinggang boleh mengelakkan kemasukan ke hospital?

2018-01-10 23:32

Pesakit penyakit buah pinggang boleh mengelakkan kemasukan ke hospital?Pesakit buah pinggang kronik (CKD) penyakit boleh mengelakkan kemasukan ke hospital, satu penyakit dan kematian dengan mudah berkurangan diketahui vaksin

Risiko kematian dengan radang paru-paru dan dimasukkan ke hospital adalah lebih tinggi pada pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD), terutamanya yang dirawat dengan hemodialisis atau dialisis Peritoneal dan pemindahan buah pinggang penerima. Kajian menunjukkan bahawa Persatuan ini boleh menyumbang kepada penyakit berlebihan dan kematian dalam penghidap CKD. Radang paru-paru boleh disebabkan oleh pelbagai jenis virus, bakteria, dan kadang-kadang kulat. Walaupun sesiapa sahaja boleh mendapatkannya, sesetengah orang adalah berisiko tinggi untuk jangkitan jenis ini, khususnya semua peringkat penyakit buah pinggang kronik (CKD). Nota Yayasan buah pinggang Kebangsaan yang orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah pada risiko yang lebih besar bagi melaksanakan penyakit (awal jangkitan yang menyebabkan radang paru-paru) kerana sistem imun yang lemah yang menjadikan badan mereka lebih terdedah kepada jangkitan.

Kajian biasanya kedudukan jangkitan kedua untuk penyakit kardiovaskular sebagai penyebab kematian orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD), dan kira-kira satu kematian berjangkit setiap lima adalah disebabkan oleh sebab-sebab pulmonari seperti radang paru-paru. Terutamanya berbahaya, radang paru-paru mempunyai kadar kematian sebanyak 5 hingga 7 peratus dan dalam beberapa kes boleh menyebabkan serangan jantung atau kegagalan jantung. Di samping itu, ianya telah dijangka bahawa kadar kematian dari jangkitan pulmonari pesakit CKD adalah beberapa kali lebih tinggi daripada penduduk umum. Oleh itu, jangkitan pulmonari kanak-kanak boleh menyumbang dengan ketara kepada kejadian morbiditi (penyakit) dan kematian dalam masyarakat penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang agak besar.

Apa yang lebih membimbangkan adalah bahawa doktor dan penyelidik telah mendapati bahawa jangkitan awal yang menyebabkan radang paru-paru, penyakit melaksanakan, boleh memasuki aliran darah dan menyebabkan sepsis. Penyakit ini boleh juga menyebabkan jangkitan yang merangkumi hati anda atau bahkan menyerang sistem saraf pusat dan menyebabkan meningitis. Jangkitan orang dengan CKD yang disebabkan oleh penyakit melaksanakan lebih teruk dan boleh menjadi lebih serius berbanding orang yang tidak mempunyai CKD. Walaupun orang-orang yang hidup radang paru-paru, sepsis atau meningitis, sering menghadapi hospitalizations, masa pemulihan yang lama dan masalah-masalah kesihatan yang dahsyat seperti kehilangan pendengaran, Sawan, buta dan lumpuh.

Melaksanakan bakteria hidup di tekak dan merebak melalui batuk, bersin, atau melalui hubungan secara langsung seperti bercium. Bukan semua yang membawa bakteria akan mendapat sakit daripadanya, maka ianya tidak mustahil untuk menangkap melaksanakan penyakit daripada seseorang yang seolah-olah menjadi sihat. Berita baik adalah bahawa suntikan boleh membantu melindungi anda daripada penyakit melaksanakan, sepsis, radang paru-paru dan meningitis. Pusat kawalan penyakit dan pencegahan (CDC) mengesyorkan melaksanakan suntikan untukpesakit penyakit ginjal kronik (CKD). Terdapat dua jenis vaksin melaksanakan yang orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) akan menerima: vaksin melaksanakan Erinaceus (PPSV23) dan melaksanakan vaksin conjugate (PCV13). Sementara yang hanya perlu pelalian sekali sahaja, orang dengan semua peringkat CKD terutamanya pesakit dialisis dan pemindahan buah pinggang penerima harus revaccinate selepas 5 tahun. buah pinggang hospital di china mencadangkan bahawa anda meminta Nephrologist anda mengenai keadaan khusus dan vaksin cadangan anda.

Sebelum ini:Pesakit penyakit ginjal memilih antara dialisis dan penjagaan rumah

Artikel seterusnya:Seharusnya pesakit penyakit buah pinggang kronik menerima tembakan selsema

Tag: penyakit buah pinggang Buah pinggang pesakit mengelakkan kemasukan hospital

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat