WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Ubat-ubatan preskripsi pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang

2018-01-10 01:26

Ubat-ubatan preskripsi pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggangFakta-fakta menakutkan tentang preskripsi ubat-ubatan yang dijual di Amerika Syarikat Buah pinggang yang boleh menjejaskan kronik (CKD) penyakit pesakit dan pesakit kencing manis

Jika saya bertanya anda sama ada ubat preskripsi anda dikilangkan di Amerika Syarikat dan dengan berhati-hati dipantau oleh makanan dan Drug Administration (FDA) atau di luar negeri dalam kemudahan yang tidak diketahui dengan sedikit tiada pengawasan; Bagaimana akan anda bertindak balas? Kebanyakan orang tidak tahu bahawa ramai di antara mereka mengambil ubat preskripsi sebenarnya dikilangkan di luar Amerika Syarikat.

Menurut Dr Margaret Hamburg, Pesuruhjaya FDA, "lapan puluh peratus daripadabahan-bahan farmaseutikal aktif dalam ubat-ubatan yang diambil di sini sebenarnya dikilangkan di negara-negara lain dan kira-kira 40 peratus daripada ubat-ubatan yang siap datang dari negara-negara lain." Negara-negara termasuk China dan India.

Walaupun FDA mempunyai kuasa untuk memeriksa pembuatan asing, dan malahtelah pun berbuat demikian; dalam banyak kes agensi tidak mempunyai sumberyang diperlukan untuk memantau pengeluaran dengan berkesan. Tanpa pemeriksaan berkala, Keselamatan ubat preskripsi yang tidak tertentu.

Menurut Gardiner Harris, seorang wartawan yang bagi The New York Times, "terdapat isu keselamatan yang mana selamatnya ini ubat memandangkan bahawa kita belum berada di sana. Di antara pembekal-di China, terus terang Dr. Hamburgorang telah tidak pergi ke dalam 10 hingga 15 tahun." Di China, FDA telah enggan sesuai Visa untuk masuk ke negara ini.

Kesan penyeliaan miskin "belakang kepala mereka" dalam kehidupan seharian pesakit dan meningkatkan risiko kesan sampingan langsung. Misalnya, beberapa tahun lalu darah nipis Heparin yang pokok dalam komuniti penyakit buah pinggang kronik (CKD) telah dicemari. Lapan puluh (80) orang meninggal dunia dan beratus-ratus yang lain menderita reaksi buruk terhadap dadah. Allen Coukell Amanah kebajikan Pew menyatakan bahawa ia adalah hanya kemudian mendapati bahawa pembekal dadah sengaja digantikan sesuatu yang bukan bahan aktif yang betul, tetapi diuji seperti bahan aktif betul, bagi mengurangkan kos.

Pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang kronik (CKD) boleh terbaik benteng kesan sampingan dengan segera berbincang dengan Nephrologists mereka atau umum penjagaan doktor sebaik sahaja mereka mula menyedari reaksi luar biasa terhadap ubat-ubatan yang ditetapkan. Walaupun anda tidak harus berhenti mengambil ubat-ubatan sehingga anda berjumpa dengan doktor anda Pastikan tidak pernah mengambil sebarang ubat-ubatan yang tidak dilabel dengan betul.

Sebelum ini:Dadah terapi untuk akhir kronik buah pinggang disease(CKD) pesakit

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit ginjal memilih antara dialisis dan penjagaan rumah

Tag: penyakit buah pinggang ubat-ubatan pesakit kencing manis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej: