WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Semua tentang ubat tekanan darah - penyakit buah pinggang

2017-12-14 19:48

Semua tentang ubat tekanan darah - penyakit buah pinggangPernahkah anda cuba mengubah gaya hidup anda untuk membantu tekanan darahanda hanya untuk mencari ia tidak membantu sangat? Kadang-kadang perubahan gaya hidup semata-mata tidak berkesan sebagai apabila digabungkan dengan ubat tekanan darah.

Terdapat pelbagai jenis ubat-ubatan darah sana semalam. Biasanya dua ubat-ubatan yang berbeza yang digunakan dan bukannya satu sahaja. Berikut adalah beberapaubat-ubatan utama tekanan darah:

• Alpha-Blockers: ubat ini mengurangkan impuls saraf ke saluran darah anda membenarkan lebih mudah mengalir darah yang membuat tekanan darah anda berkurangan.

• Penghalang alpha Beta: ini berfungsi sama seperti alpha-blockers itu tetapi juga perlahan rentak jantung anda. Ini bermakna kurang pam darah melalui anda kapal-kapal yang membuat tekanan darah anda berkurangan.

• Sistem saraf Inhibitors: ubat ini melegakan saluran darah anda dengan mengawal impuls saraf yang membuat kapal anda tekanan darah lebih meluas dan semakin berkurangan.

• Beta-Blockers: ini mengurangkan anda impuls saraf ke jantung dan saluran darah,membuat hati anda mengalahkan penurunan sambil menjatuhkan tekanan darah anda.

• Diuretics: ini adalah juga dikenali sebagai 'pil air,' ubat-ubatan yang sangat biasa.Diuretics ini bekerja di buah pinggang anda mengepam keluar semua lebihan natrium bersama-sama dengan air dari badan anda.

• Vasodilators: ini membuka saluran darah anda secara langsung dengan merehatkan otot pada dinding kapal anda yang kemudiannya menyebabkan tekanan darah anda untuk mengurangkan.

• Sat Inhibitors: ACE singkatan 'Angiotensin menukar enzim.' Inhibitors ini menghalang hormon yang dipanggil angiotensin II daripada terbentuk, yang biasanya akan menyebabkan saluran darah anda untuk mengecilkan. Mereka membantu berehat kapal-kapal yang membuat tekanan darah anda berkurangan.

• Golongan mukmin angiotensin: ini menyekat saluran darah anda dari angiotensin II. Apabila disekat ia kapal boleh meluaskan membiarkan tekanan darah anda berkurangan.

• Penghalang Channel kalsium: ini mengekalkan kalsium mana-mana daripada memasuki sel-sel otot jantung anda dan anda saluran darah yang menyebabkan tekanandarah anda untuk mengurangkan.

Satu alternatif untuk mengambil apa-apa ubat jika boleh adalah menonton beberapa tabiat gaya hidup. Sebagai contoh diet yang sihat boleh membantu mengawal tekanan darah anda. Menggantikan garam untuk perasa-perasa lain dan menambah banyak buah-buahan segar dan sayur-sayuran kepada diet anda.

Mendapat sekurang-kurangnya 30 minit aktiviti fizikal atau bersenam sehari. Itu tidak bermakna anda perlu bersenam 30 minit semua sekali gus. Sepuluh minit di sana sini adalah berkesan.

Cuba kekalkan tahap tekanan anda sekurang-kurangnya. Tekanan yang tinggi bolehmeningkatkan tekanan darah anda begitu mencari sesuatu yang melegakan anda dan membantu anda menghilangkan tekanan. Lakukan ini bila-bila masa anda mendapati diri anda tertekan seterusnya cara anda.

Cuba untuk mengurangkan penggunaan alkohol dan penggunaan tembakau. Keluar sama sekali adalah lebih bermanfaat tetapi tidak sentiasa mudah. Ingat terdapat banyak sumber dan produk-produk yang bersedia untuk membantu anda keluar daripada salah satu daripada tabiat ini.

Kadang-kadang perubahan gaya hidup ini tidak akan berfungsi semata-mata. Doktor anda mungkin menetapkan ubat tekanan darah jika tidak dua. Hanya bercakap dengan doktor anda untuk mengetahui apa yang akan lebih baik untuk anda dan tekanan darah anda. Bertanya apa-apa dan semua dan jika anda mengambil ubat-ubatan lain memberitahu doktor anda. Ubat-ubatan tertentu termasuk anak kontraseptiforal dan ubat-ubatan yang sejuk boleh meningkatkan tekanan darah anda.

Sebelum ini:Bilakah pesakit buah pinggang mendapatkan pendapat kedua yang

Artikel seterusnya:Yoga dan rawatan Ayurveda boleh menyembuhkan penyakit buah pinggang kronik

Tag: penyakit buah pinggang ubat-ubatan Darah tekanan penyakit buah pinggang treament

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat