WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Keterangan baru bahawa penyakit buah pinggang yang boleh dijana semula

2017-12-14 19:34

Keterangan baru bahawa penyakit buah pinggang yang boleh dijana semulaKadang-kadang menjadi tuntutan kontroversi: yang berpenyakit buah pinggang boleh dijana semula, dan bahawa mereka menghadapi dialisis atau pemindahan bahkan kerana penyakit buah pinggang mungkin satu hari nanti dapat mempunyai buah pinggang mereka sembuh sebaliknya. Beberapa cawangan perubatan bukan tradisional atau Barat-sebenarnya mempunyai kejayaan yang cemerlang merawat dan menjana semula walaupun berpenyakit buah pinggang dengan rawatan herba yang dihasil teliti. Tetapi sudah tentu gaya Barat allopathic perubatan sering telah enggan untuk mempertimbangkan kemungkinan pertumbuhan semula dan Penyembuhan, apatah lagi benar-benar memeluk idea.

Walau bagaimanapun, kini terdapat bukti, datang dari Barat penyelidikan perubatanitu sendiri, bahawa buah pinggang boleh memang dijana semula. Satu pasukan yang bekerja melalui Brigham dan wanita Hospital, Massachusetts General Hospital, dan University of Pittsburgh telah menemui sel stem di buah pinggang ikan Belang yang boleh dipindahkan ke lain-lain ikan Belang untuk menjana nephrons yang baru.

Nephrons ini adalah struktur penapisan di dalam buah pinggang. Pada manusia, kerana sel stem hilang sekitar waktu kelahiran, orang kehilangan keupayaan untuk Janakan semula struktur ini. Tetapi maklumat yang diperolehi daripada penyelidikan dengan ikan Belang mencadangkan bahawa memang ada cara ke arah berpenyakit buah pinggang. Penyelidikan boleh mencadangkan cara-cara yang berbeza daripada yang digunakan dalam perubatan herba, tetapi keputusan ini sekurang-kurangnya membuka pintu untuk mempertimbangkan apa tidak dipertimbangkan sebelum. Pengamal perubatan barat mungkin kini mula mempertimbangkan tuntutan yang dibuatoleh rakan-rakan mereka yang mengamalkan rawatan perubatan semula jadi.

Kerja-kerja ini dengan ikan Belang adalah hanya salah satu daripada cara bahawa penyelidikan sel stem merevolusikan amalan perubatan. Dan walaupun kajian ini datang dari sebelah Barat lebih, allopathic persamaan perubatan, tiada benar-benar tidakperlu untuk sama ada / atau pilihan tentang hal itu. Dengan kesejahteraan orang dengan penyakit buah pinggang yang menjadi matlamat rawatan semua, mana-manapandangan bahawa meningkatkan kesihatan mereka dan akhirnya boleh membawakepada penawar boleh menjadi sebuah pembangunan dialu-alukan.

Sebelum ini:Boleh memulihkan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Bilakah pesakit buah pinggang mendapatkan pendapat kedua yang

Tag: penyakit buah pinggang rawatan penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat