WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Apakah kesan glucocorticoid (GCS)

2017-12-23 22:12

Apakah kesan glucocorticoid (GCS)Berikut adalah kesan GCS:

1: anti-radang

GCS adalah kuat dan pantas dalam anti-radang nonspecific. Memang berkesan untuk semua jenis inflammations. Pada peringkat awal, glucocorticoid menahan angiotelectasis untuk mengurangkan exudation dan edema, dan juga, ia menahan diri LEU daripada penyusupan dan phagocytosis, dan bahawa, keradangan menarik nafas lega. Manakala pada tempoh kemudian, glucocorticoid menyekat pertumbuhan darahkapilari dan fibroblast dan menangguhkan penubuhan granulation.

2: tindakan immunosuppressive.

glucocorticoid adalah berfungsi dalam immunosuppressive tindakan. Kesan phagocytosis moieties, menggalakkan LYM breaking up, yang dikeluarkan dari badan, supaya jumlah sel-sel pada sel-sel darah akan menurun. Dos yang kecil daripada glucocorticoid adalah terutamanya penindas sel imun. Manakala untuk besar, ia boleh menahan penubuhan plasmocyte dan antibodi imuniti.

3: anti kejutan

Dalam satu tangan, glucocorticoid menahan penubuhan beberapa faktor keradangan. Reaksi keradangan seluruh badan adalah berkurangan. Sementara itu, glucocorticoid membaiki tisu rosak dan mengekalkan lysosome stabil. Ia juga boleh meningkatkan contractility dalam miokardium. GCS sejenis hormon tekanan dan boleh meningkatkan keupayaan daya tahan endotoxin bakteria tersebut. Dan, melindungi badanmelalui krisis dan menjimatkan masa untuk mendapatkan seorang penyelamat. Walau bagaimanapun, ia tidak berfungsi dengan exotoxin bakteria.

Apakah kesan glucocorticoid? Dalam proses merawat penyakit buah pinggang, kesan utama GCS adalah tindakan immunosuppressive. Rawatan glucocorticoid adalah sejenis rawatan kesan.

Sebelum ini:Kesan-kesan sampingan Ciclosporin bagi penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Adakah kapsul Corbrin yang bagus untuk penyakit buah pinggang?

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat