WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Buruk pembunuh sakit bagi buah pinggang, buruk untuk CKD

2017-12-14 00:42

Buruk pembunuh sakit bagi buah pinggang, buruk untuk CKD

Adakah anda pop pil pada kesakitan sedikit? Jika anda merupakan pil-popper di siniadalah sesuatu yang anda perlu tahu mengenai analgesik juga dikenali sebagai ubat tahan sakit. Mereka boleh melegakan kesakitan anda tetapi boleh merosakkan organ penting di dalam badan anda: buah pinggang anda. Bahkan lebih buruk lagi adalah analgesik yang seterusnya mengurangkan aliran darah kepada buah pinggang apabila seseorang menderita dari penyakit buah pinggang kronik (CKD).

Bagaimana penggunaan analgesik sakit buah pinggang? Penggunaan jangka panjang ibuprofen, naproxen sodium dan lain-lain aspirin dos yang tinggi boleh menyebabkan Nefritis ruang-antara yang kronik. Atas sebab ini, ke atas kaunter (OTC) kesakitan relievers hendaklah tidak digunakan untuk lebih daripada 10 hari dan reducers demam selama lebih daripada tiga hari. Ini jelas dinyatakan dalam label amaran OTCanalgesic. Analgesik OTC termasuk aspirin, acetaminophen, ibuprofen, naproxen, sodium dan ketoprofen. Preskripsi analgesik juga disediakan, dan biasanya lebih kuatdaripada OTC orang.

Di samping itu, analgesik dan ubat-ubatan anti-radang Bukan steroid (NSAID) telahdiketahui menyumbang kepada ulser perut dan pendarahan gastrousus. Penggunaan NSAID juga meningkatkan risiko serangan jantung dan strok. NSAID adalah sekumpulan relievers kesakitan yang termasuk ibuprofen, naproxen, sodium dan ketoprofen.

Ia adalah sangat disyorkan bahawa analgesik digunakan sebagaimana yang ditetapkan oleh doktor anda, atau seperti yang dinyatakan pada label untuk ubat-ubatan OTC; mereka perlu diambil pada dos yang rendah; dan digunakan untuk tempoh yangsingkat.

Mereka yang mempunyai fungsi-fungsi buah pinggang berkurangan tidak disyorkan untuk mengambil lebih tinggi dos aspirin dan NSAID. Jika perlu, pesakit buah pinggang perlu mengambil NSAID di bawah penjagaan doktor. NSAID juga mempunyaikontra-indikasi bagi orang-orang dengan penyakit jantung, penyakit hati, tekanan darah tinggi dan mereka lebih 65. Pil ini meningkatkan risiko kegagalan buah pinggang dan menyebabkan kerosakan buah pinggang yang progresif.

Sementara itu, acetaminophen adalah analgesic disyorkan untuk pesakit-pesakit buah pinggang. Aspirin adalah tidak digalakkan kerana ia bertindak sebagai sebuah "darah nipis" dan boleh menyebabkan komplikasi pendarahan. Pesakit pada penggunaan acetaminophen tetap hendaklah diselia oleh doktor mereka. Alkohol harus dielakkan semasa dalam ubat-ubatan ini.

Berita baik adalah penyakit buah pinggang yang disebabkan oleh penggunaan analgesik PREVENTABLE! Berikut adalah beberapa garis panduan tentang bagaimana untuk menggunakan analgesik tanpa merosakkan buah pinggang anda: ingat apa awal dikatakan tentang penggunaan yang berpanjangan? Baik analgesik OTC hendaklahtidak digunakan untuk lebih daripada 10 hari untuk sakit, dan lebih daripada 3 haridemam. Minum sekurang-kurangnya lapan gelas cecair setiap hari apabila mengambil analgesik, dan Elakkan dari meminum arak. Analgesik dengan campuran ubat penahan sakit dan kafein dalam satu pil harus dielakkan. Ini boleh merosakkan buah pinggang secara drastik. Baca label amaran untuk semua OTC analgesik. Mereka yangmempunyai keadaan kesihatan seperti tekanan darah tinggi, buah pinggang atau penyakit hati harus mengambil NSAID di bawah penjagaan doktor. Akhir sekali, doktor harus mengetahui tentang semua ubat-ubatan yang anda mengambil masa.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Boleh memulihkan penyakit buah pinggang

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat