WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Pesakit penyakit buah pinggang peringkat 4 Elakkan dialisis

2018-08-20 09:28

Pesakit penyakit buah pinggang peringkat 4 Elakkan dialisisPenyakit buah pinggang peringkat 4 buah pinggang rosak teruk, tanpa kawalan yang baik, ia boleh maju ke Uremia pada masa akan datang dan pesakit perlu mengambil dialisis untuk memanjangkan jangka hayat mereka. Maka sebagai pesakit penyakit buah pinggang peringkat 4 bagaimana boleh anda mengelakkan dialisis, tiga langkah berikut boleh membantu anda banyak.

1. Tukar diet anda

Diet buah pinggang yang mesra adalah sangat membantu untuk melambatkan perkembangan penyakit buah pinggang kronik tahap 4. Makanan yang sihat menghasilkan sisa yang sedikit, dan sekaligus mengurangkan beban kerja dari buah pinggang. Secara amnya, penyakit buah pinggang kronik tahap 4 diet adalah salah satu yang rendah sodium, protein, kalium dan fosforus. Tetapi peningkatan berkualiti tinggi protein diperlukan untuk memastikan kalori.

2. mengawal gejala-gejala dan komplikasi

Pesakit yang ditentukan oleh doktor dengan beberapa ubat over-the-counter untuk mengawal gejala dan komplikasi, seperti tekanan darah tinggi, kencing manis, proteinuria dan bengkak, dan lain-lain yang tertentu. Ubat-ubatan ini adalah berguna tetapi anda harus berhati-hati. Pesakit penyakit buah pinggang kronik perlu mengelakkan NSAID, seperti ibuprofen, kerana mereka dilaporkan berada nephrotoxic.

3. memperbaiki fungsi buah pinggang

Kebanyakan pesakit boleh mengikuti nasihat dua di atas, tetapi tidak dapat mencapai matlamat ketiga. Diet mahupun ubatan boleh memperbaiki tisu-tisu buah pinggang rosak, jadi mereka tidak dapat menyelesaikan masalah yang berlaku. Oleh yang demikian, saya mengesyorkan ubat-ubatan tradisional Cina (TCM). Mengambil ubat-ubatan Cina sebagai contoh. Ia adalah satu terapi herba digunakan kawasan buah pinggang dua hala. Dengan cecair penetrant dan peranti osmosis, bahan-bahan yang berkesan boleh menembusi ke dalam luka-luka buah pinggang secara langsung. Terapi ini boleh meningkatkan peredaran darah yang supaya sel-sel buah pinggang boleh mendapatkan cukup jumlah darah dan oksigen untuk berfungsi dengan baik. Oleh itu, proses cystic ginjal berhenti dan fungsi buah pinggang masih boleh diperbaiki. Maka pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggang peringkat 4 boleh mendapat penyakit mereka terkawal baik, sekali gus untuk hidup kehidupan yang lebih baik tanpa dialisis.

Sebelum ini:Apakah ubat-ubatan herba Cina baik untuk fungsi buah pinggang

Artikel seterusnya:Apa rawatan adalah Helpful untuk mempertingkatkan fungsi buah pinggang

Tag: elakkan dialisis Peringkat 4 penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat