WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > prognosis sindrom nefrotik >

Tiyatien kini daripada Sindrom nephrotic

2017-12-15 23:32

Tiyatien kini daripada Sindrom nephroticSindrom nephrotic adalah disebabkan oleh pelbagai penyakit yang disebabkan oleh buah pinggang, dengan besar-besaran proteinuria (protein air kencing lebih besar daripada) dan Hypoalbuminemia (serum albumin alat daripada 30g/l), edema, hyperlipidemia, manifestasi klinikal daripada satu Sindrom.

Klinikal manifestasi 1 secara besar-besaran proteinuria secara besar-besaran proteinuria itu merujuk kepada mengkuantifikasi protein dalam air kencing. Dalam keadaan fisiologi yang normal, glomerular penapisan membran delegasi Super molekul halangan dan halangan caj, mengakibatkan Peningkatan protein kandungan dalam air kencing asal, manakala lebih jauh daripada tubule proximal, penyerapan pembentukan sebuah Bilangan proteinuria. Atas dasar ini, dalam tiap-tiap boleh di glomerular tekanan dan membawa kepada perfusion tinggi, MX penapisan yang tinggi (seperti tekanan darah tinggi, Diet protein tinggi atau besar-besaran infusi plasma protein) boleh memburukkan kencing protein. 2 Hypoproteinemia menurun plasma albumin ke < 30g/l. Sejumlah albumin SCM adalah hilang dari air kencing semasa nephrotic Sindrom, banyak menggalakkan sintesis pampasan hepatic Albumin dan dapat daripada penguraian tiub. Hypoalbuminemia berlaku apabila albumin sintesis adalah tidak mencukupi untuk mengatasi kerugian dan kerosakan. Selain itu, pesakit dengan sindrom nephrotic kerana gastrousus lambung-edema menuju ke taraf ingin menjamu selera, tidak cukup Pengambilan protin, malabsorption atau kehilangan, juga memburukkan lagi. Selain pengurangan plasma albumin, sesetengah plasma immunoglobulin dan pelengkap RS (seperti IgG), anticoagulation dan fibrinolytic mx, protein mengikat logam dan endokrin hormon mengikat protein boleh juga dikurangkan, terutamanya dalam Jumlah SCM proteinuria, kerosakan Patologi glomerular dan bebas terpilih proteinuria lebih banyak. Pesakit akan terdedah kepada jangkitan, pencampuran tinggi, kekurangan unsur surih, gangguan endokrin dan pucuk imun dan Komplikasi lain. 3 apabila Sindrom nephrotic, hypoalbuminemia, plasma colloid osmotic tekanan Tampalan ke dalam kawasan ruang-antara, merupakan asas yang digabungkan dari penyakit edema. Sindrom nephrotic 4 hyperlipidemia sering diiringi hyperlipidemia. Antaranya ubatan adalah yang paling biasa; Triglycerides, low-density lipoprotein, sangat lipoprotein low-density juga akan meningkat.

Tiyatien kini (1) teruk edema, pesakit-pesakit tekanan darah rendah memerlukan rehat Sofitel, sambil mengekalkan Sofitel sederhana dan sisi katil Aktiviti-aktiviti untuk mengelakkan gejala-gejala yang bertambah baik, sederhana, kaedah temubual boleh ke dalam aktiviti. Membayar perhatian untuk mengukuhkan kulit kering dan pemilik rumah, mencegah jangkitan. (2) fungsi buah pinggang biasa April adalah sejumlah normal diet tinggi protein, protein/hari/kilogram berat badan 0.8-1.0 g aplikasi Rogram, seperti susu, telur, ikan, daging tanpa lemak yang tinggi adalah berkualiti; Untuk memastikan haba yang mencukupi, setiap kg berat badan setiap hari harus bukanlah alat daripada 35kcal; Harus edema adalah garam yang rendah (< 3g/d) diet. Dalam perintah untuk mengurangkan hyperlipidemia, harus adalah alat kelui kaya dengan diet lemak tepu (lemak haiwan), dan makan lebih banyak kaya dengan lemak tidak tepu Ty asid (seperti minyak sayuran, ikan minyak) dan kaya dengan serat larut air (seperti kacang) diet. (3) apabila penyakit edema, beri perhatian jumlah dilabelkan kepada kelantangan.

Terapi hormon glucocorticoids Nota-Nota (1) boleh membawa kepada gula darah tinggi, jangka panjang dengan hormon boleh metabolisme lemak , gangguan metabolisme glukosa, boleh juga natrium berlabel, ditubuhkan, diperbadankan pengekalan orang boleh siasatan, hyperlipidemia Manis dan hipertensi, jangka panjang penggunaan hormon dalam pesakit, menggalakkan diet rendah karbohidrat dan garam yang rendah diet Lon (2) G jangka menggunakan hormon, boleh juga diperbadankan metabolisme kalsium dan fosforus, tulang kehilangan kalsium yang disebabkan oleh osteoporosis Ubat-ubatan biasanya mengesyorkan suplemen kalsium pada masa Mahouve. (3) mengambil hormon Mei diperbadankan jerawat dan kulit ungu talian, jadi kita perlu memberi perhatian untuk mengekalkan tiyatien kulit, menghalang kulit, jangkitan Lipatan induced proteinuria, juga perlu makan boleh pedas, pedas alat kelui adalah makanan untuk menepati masa makan-C sesetengah vitamin dan buah-buahan, di Supaya boleh Baiki kulit. (4) hormon perlu diambil selepas makan dan semasa mengambil perlindungan gastrik mucosa itu. (5) pergigian mengambil tegas menurut telah di nasihat, ubah dos atau menghentikan dadah. (6) perhatian kepada mulut, kulit kering dan kebersihan makanan, perhatian kepada Panas, mencegah jangkitan.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk meningkatkan Prognosis bagi Membranous Nephropathy

Tag: Nephrotic Sindrom Tiyatien Sindrom nephrotic prognosis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat