WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit Ginjal Polikistik > Prognosis penyakit ginjal polikistik >

Senaman yang menghairankan tabiat itu menyebabkan komplikasi dalam penyakitbuah pinggang

2018-02-27 19:24

Senaman yang menghairankan tabiat itu menyebabkan komplikasi dalam penyakitbuah pinggangSesetengah pesakit dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan mengalami dialisis membelanjakan jumlah yang besar masa di rumah, di gimnasium atau malah mereka menjalankan pusat dialisis. Walau bagaimanapun, mereka sering tidak mendapat keputusan bahawa mereka mengharapkan atau keinginan dan mungkin sebenarnya akan meletakkan diri mereka pada risiko kecederaan yang lebih besar. Peluang yang anda mungkin mempunyai satu tabiat buruk atau dua apabila ia datang untuk bersenam. Jangan takut, ada menetapkan cepat walaupun dalam tempahan ingrained senaman "no-nos" serta strategi untuk mengurangkan berat badan, dengan nada otot dan meningkatkan kesihatan hasil.

Pada masa lalu, kebanyakannya dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD fikirbahawa mereka tidak boleh melakukan aktiviti fizikal yang cergas. Seperti yang dilaporkan oleh buah pinggang-rakan-rakan ini bukanlah kes itu, "Kami tahu sekarangbahawa pesakit-pesakit yang membuat keputusan untuk mengikuti program senaman akan lebih kukuh dan mempunyai lebih banyak tenaga." Ia adalah sukar, bagaimanapun, untuk menentukan bagaimana cergas seseorang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) perlu bersenam, tetapi intensiti perlu tahap "selesa tolak".Mula keluar perlahan-lahan setiap sesi untuk Panaskan, kemudian mengambil kadar anda, kemudian memperlahankan lagi apabila anda berada kira-kira untuk menyelesaikan. Perkara yang paling penting adalah untuk bermula secara perlahan-lahan dan kemajuan secara beransur-ansur, membolehkan badan anda untuk menyesuaikan diri dengan peningkatan tahap aktiviti. Pernafasan anda tidak seharusnya begitu sukar bahawa anda tidak boleh bercakap dengan seseorang yang bersenamdengan anda. Juga anda perlu berasa benar-benar biasa dalam tempoh 1 jam selepas bersenam dan jika tidak, melambatkan masa depan. Harus ada tiada kesakitan teruk otot yang membolehkan anda dari bersenam semasa sesi berjadual andaseterusnya.

Melakukan senaman yang sama berulang-ulang kali. Apabila anda melakukan rutinsenaman yang sama berulang-ulang, badan anda akan digunakan untuk itu dan iamenjadi lebih mudah. Badan anda akan hanya menggunakan separuh tenaga untuk melengkapkan tugas ini yang pada satu ketika telah anda huffing dan puffing sebelum siap. Jadi, campuran! Memilih aktiviti berterusan seperti berjalan, berenang,Berbasikal (di dalam atau keluar), Berski, aerobik menari atau mana-mana lain-lainaktiviti di mana anda perlu untuk memindahkan kumpulan otot yang besar secara berterusan. Senaman kardio adalah penting bagi anda jantung dan paru-paru, khususnya bagi mereka yang mengalami dialisis. Senaman kardio termasuklah pantasberjalan, berjoging, rebounding, renang, kelas-kelas aerobik atau Berbasikal. Andajuga boleh bermain tenis, bola keranjang, Skuasy atau mana-mana sukan lain yangmembolehkan anda bergerak dan bahawa anda menikmati. Di Amerika Syarikat Persatuan daripada buah pinggang pesakit (AAKP) berkata bahawa satu produk dipanggil, Basikal yang khusus, membolehkan pesakit untuk bersenam sambil menjalanidialisis.

Ramai pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) Elakkan mengangkat berat semua bersama-sama. Walau bagaimanapun, latihan pengukuhan tahap rendah mungkin amat berfaedah sebagai sebahagian daripada pelan senaman bagi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD). Livestrong mencadangkan bahawa orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) harus merancangprogram untuk menggunakan berat sangat ringan dan ulangan yang tinggi serta Elakkan mengangkat berat. Keamatan sesi latihan kekuatan anda akan bergantung kepada keadaan keseluruhan anda, supaya memberikan usaha terbaik anda dengan latihan masing-masing sama ada anda mempunyai sehari tinggi atau rendah tenaga. Anda boleh menggunakan cahaya dumbbells, band tentangan syarat atau berat badan anda sendiri untuk memberi tentangan kepada otot anda. Senaman seperti kerinting lengan, kaki sambungan dengan berat buku lali, sambungan lengan overhed dan squats akan membantu membina otot-otot anda. Bercakap dengan Nephrologist anda sebelum memulakan apa-apa Rejimen angkat berat kerana andaboleh menyebabkan utama kesihatan yang satu (fistula kerosakan, kateter PD ataulengan) Jika anda tidak sangat berhati-hati.

Jangan lupa untuk meregangkan! Jika anda memulakan senaman yang berat seperti mengangkat berat dengan otot-otot yang sejuk, kemudian anda akan mempertaruhkan kecederaan. Hangat selama lima minit dengan cahaya kardio dan asas bermula. Memastikan badan anda longgar dan fleksibel akan memberikan anda tenaga yang amat diperlukan. Apabila melakukan senaman fleksibiliti (memanjang), berfikir "tinggi" dengan setiap pergerakan dan tarik nafas sedalamnya. Meregangkanleher anda, tangan, bahu, belakang dan kaki sentiasa. Nephrologist anda harus mempunyai senarai lengkap statik dan dinamik terbentang yang boleh anda lakukanyang akan menjadi lembut pada badan anda, tetapi masih mencapai matlamat anda.

Pelan latihan anda dan bertekad. Ini akan membolehkan anda untuk secara konsisten senaman yang akan menjadi paling berkesan mempertingkatkan hasil. Buah pinggang Hospital di china memahami bahawa dalam kes-kes tertentu yang anda tidak boleh menjalankan seperti yang dijadualkan dan menggalakkan anda tidak kepada jika anda mempunyai demam, berubah Jadual dialisis anda, berubah Jadual perubatan anda, akan mengalami perubahan utama dalam keadaan fizikal anda, dimakan juga cuaca yang sangat panas dan lembap yang banyak, atau anda mempunyai p sendi atau tulang

Sebelum ini:Wanita boleh memberikan kelahiran untuk pesakit penyakit ginjal Polycystic?

Artikel seterusnya:Terlepas strategi mencegah pesakit buah pinggang kronik (CKD) penyakit semasacuti

Tag: penyakit buah pinggang Sebab Komplikasi senaman Tabiat

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat