WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit Ginjal Polikistik > Prognosis penyakit ginjal polikistik >

Apakah kaedah pencegahan untuk penyakit ginjal polycystic?

2017-12-27 22:38

Apakah kaedah pencegahan untuk penyakit ginjal polycystic?Pencegahan penyakit ginjal Polycystic:

1. pesakit yang menghidapi penyakit ginjal polycystic perlu dicegah daripada menangkap sejuk

Telah menderita pesakit ginjal polycystic sangat menyakitkan, tetapi adalah lagi baik, keluarga penyayang realiti lebih masih tidak boleh berhenti terus pembesaran cyst, seperti sejuk, terutamanya sejuk lagi akan ginjal polycystic dan kecederaan buah pinggang penyakit buah pinggang disebabkan banyak kecederaan percuma, untuk memburukkan lagi kemajuan akan mempercepatkan satu bencana selepas kecederaan lain, buah pinggang. Walaupun terapi osmotic mikro boleh meningkatkan ketahanan penyakit pesakit dengan penyakit ginjal polycystic, tetapi jika pesakit tidak membayar perhatian kepada sejuk berulang-ulang, kerosakan imun akan mengehadkan kesan khusus daripada bahan-bahan aktif yang mikro.

Dua, pesakit dengan penyakit ginjal polycystic untuk mengelakkan trauma

Pembesaran berterusan sista ginjal polycystic, fibrosis tekanan dalaman akan terusmeningkat, memaksa dua buah pinggang pesakit akan tekanan yang semakin meningkat, Intra perut meningkat, jadi apa-apa kecederaan yang sedikit, sprains, lebamdan kecederaan lain, akan meningkatkan tekanan dalaman atau luaran trauma sistaperut kotor pembesaran secara langsung ke atas kesan pendarahan telah mendorong tekanan tinggi pecah sista, jangkitan mudah teraruh. Jika ia berada dalam permukaan pembesaran buah pinggang pecah sista, sista tersebut adalah mudah untuk pecah ke dalam rongga abdomen, menyebabkan National Science Fellowship berdarah, tidak boleh bebas berkuat kuasa rawatan dan pembedahan bagi kemerosotan buah pinggang adalah tamparan hebat utama untuk mengingatkan majoriti pesakit ginjal Polycystic, untuk mengelakkan kecederaan untuk melindungi fungsi buah pinggang mereka adalah sangat penting. Bagaimana untuk mencegah kecederaan: titik yang utama adalah untuk meningkatkan tekanan, tidak apa-apa perut, salah satu adalah tidak untuk meningkatkan aktiviti-aktiviti Intra-abdomen tekanan, apa-apa untukmengekalkan defecate terhalang, membuang air besar disebabkan oleh sembelit akan meningkatkan tekanan antara perut; Jangan bergerak, angkat, berat mengangkat; twist aktiviti, bahkan menunggang basikal. Terseliuh dan meningkatkan tekanan abdomen; tali pinggang hendaklah longgar, tidak terlalu ketat. Dua rawatan kadar resapan mikro, kekuatan semasa harus tidak terlalu kuat. Tiga adalah jika mempunyaiyang besar pesakit sista buah pinggang boleh digunakan tali pinggang untuk membaiki dua buah pinggang, perlu memberi perhatian kepada tidak dapat aktiviti cergas, mencegah pecah sista.

Pesakit ginjal polycystic tiga, mengelakkan keletihan, untuk mengelakkan kerosakanfungsi buah pinggang

Anti keletihan dan anti keletihan termasuk keletihan mental, keletihan mental, ia akan mempengaruhi pemikiran dan fungsi otak pesakit, seperti kegagalan sistem Pusatarahan dan fungsi semua organ akan terjejas sangat arahan, fungsi Setiap organ tidak harmoni, akan berlaku di lain-lain penyakit, kerosakan buah pinggang juga dipercepatkan, kemerosotan; penggunaan fizikal disebabkan oleh buruh fizikal daripadametabolisme selepas terlalu banyak toksin, dan fungsi buah pinggang terjejas bolehtidak dilepaskan dalam masa, ia akan memburukkan lagi perkembangan kecederaanbuah pinggang.

Empat, ginjal polycystic kawalan tekanan darah adalah sangat penting

Pesakit ginjal Polycystic akan muncul sebelum fungsi buah pinggang terjejas hipertensi, kita panggil penyakit ginjal polycystic: hipertensi telah mempercepatkan kerosakan fungsi buah pinggang, darah tinggi dan juga atas kardiovaskular dan serebrovaskular kecederaan, akan pecah menyebabkan komplikasi serius dalam angin daripada ginjal polycystic dengan aneurysms serebral, jadi baik kawalan tekanan darah untuk melambatkan kemerosotan fungsi buah pinggang, mencegah komplikasi adalah penting.

Lima, pesakit penyakit ginjal polycystic untuk mengawal diet

Diet yang berpatutan untuk pesakit dengan penyakit ginjal polycystic adalah penting untuk mengawal perkembangan kegagalan buah pinggang. Menggunakan diet garam yang rendah, 2 ~ 3 gram sehari, sesuai untuk makan garam, Makan kurang kalium dan fosforus, diet, protein rendah, rendah-diet lemak, Makan lebih kaya dengantumbuhan mentah serat diet, simpan defecate terhalang. Berharap di bawah arahandoktor kepala, Selaraskan diet hidup anda, untuk memulihkan fungsi buah pinggang anda, dengan dua kali keputusan dengan separuh usaha.

Enam, ginjal polycystic kawalan komplikasi

Komplikasi buah pinggang polycystic telah seperti yang dinyatakan sebelum ini, terutamanya 1 pecah sista, 2 pendarahan, jangkitan 3, Batu 4, di mana titik tumpuan tertentu adalah untuk mengawal jangkitan. Kawalan jangkitan telah dua aspek: salah satu adalah jangkitan sista, jangkitan saluran kencing dua, tidak kira apa jenis jangkitan akan terjejas fungsi buah pinggang menjejaskan kelajuan, bahkan menyebabkankeputusan tidak boleh, ia perlu memperkukuhkan kawalan jangkitan.

Sebelum ini:Apakah kecederaan biasa penyakit ginjal polycystic?

Artikel seterusnya:Wanita boleh memberikan kelahiran untuk pesakit penyakit ginjal Polycystic?

Tag: penyakit ginjal polycystic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat