WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Jangka hayat kegagalan buah pinggang peringkat 4

2018-07-12 11:29

Jangka hayat kegagalan buah pinggang peringkat 4Ramai orang tertarik tentang jangka hayat peringkat 4 kegagalan buah pinggang. Kegagalan buah pinggang tahap 4 bermakna lebih daripada 70-85% fungsi buah pinggang akan hilang dan pesakit akan diberitahu untuk menyediakan terapi gantian ginjal — pemindahan buah pinggang dan dialysis. Peringkat GFR jatuh kepada 15 29 mL/min itulah petunjuk untuk kegagalan buah pinggang peringkat akhir. Organ-organ lain dalam badan juga mula mempengaruhi kerana pucuk buah pinggang.

Dalam peringkat 4 kegagalan buah pinggang, buah pinggang rosak secara signifikan. Buah pinggang terjejas tidak dapat melaksanakan fungsi dengan baik, sekali gus menimbulkan kepada sebilangan besar anda komplikasi seperti penyakit pengangkutan darah, penyakit koronari, anemia, tekanan darah tinggi dan sebagainya. Selain itu, terdapat dalam pelbagai faktor-faktor yang menyebabkan kegagalan buah pinggang, seperti genetik gangguan buah pinggang, PKD, kencing manis dan sebagainya Nephropathy. Komplikasi kepada punca masalah buah pinggang akan menjejaskan keadaan keseluruhan orang itu secara dramatik. Tanpa dialisis, ianya agak sukar untuk pesakit tahap 4 untuk hidup setahun lagi jika hampir tidak ada ubat lain yang diterima. Kegagalan buah pinggang tanpa dialisis adalah sangat menyakitkan untuk pesakit-pesakit anda, mereka akan mempunyai banyak tanda-tanda yang dahsyat dan tidak tertanggung ketidakselesaan misalnya kelesuan, jantung aritmia, lesu, pericarditis, encephalopathy, pulmonari edema, kesukaran dalam nafas , keletihan, anemia, tekanan darah tinggi dan risiko tinggi kegagalan koronari bersama-sama dengan lain-lain keadaan penyakit yang mengancam nyawa.

Sama seperti semasa menggunakan tanda-tanda, bagaimana seseorang itu kira-kira dengan semua kursus rawatan mungkin mempunyai satu gergasi berkata dalam keadaan di mana pesakit akan hidup lama anda tidak. Bagi tahap ini penyakit, anda boleh menemui pelbagai bentuk rawatan yang disediakan. Anda boleh menggunakan ubat-ubatan tertentu yang ditambah pula dengan diet khusus yang menekankan dan mengurangkan nutrien tertentu. Yang dikenali sebagai cukup berkesan dalam membantu ketahanan pesakit, tetapi ia sebenarnya tidak menganggap semua yang berguna sekiranya kerosakan buah pinggang adalah terikat untuk mendapatkan luas. Jika ada masalah yang teruk bagi buah pinggang, dialisis akan cara-cara untuk menyelesaikan masalah, walaupun proses ini bermasalah dan mahal. Sebuah resort yang akhir untuk rawatan yang beregu kerana penyelesaian jangka panjang terbaik untuk penyakit buah pinggang kronik adalah gantian ginjal. Jika komplikasi pembedahan dielakkan, ia sangat dapat meningkatkan jangka hayat pesakit.

Sebelum ini:Apakah hayat peringkat 4 buah pinggang kronik disease(CKD)

Artikel seterusnya:Apakah jangka hayat untuk pesakit dengan penyakit buah pinggang peringkat 3

Tag: kegagalan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat