WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Tidak sakit saraf dapat dielakkan bagi pesakit hemodialisis Conducting

2018-03-18 10:42

Tidak sakit saraf dapat dielakkan bagi pesakit hemodialisis ConductingSedang sakit saraf dapat dielakkan antara pesakit penyakit buah pinggang kronik menjalankan hemodialisis?

Anggota atas (extremities) boleh dipengaruhi oleh orang-orang yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik (CKD) kerana saraf boleh rosak, menurut satu kajian antarabangsa Urologi dan Nefrologi pembinaan akses vaskular hemodialisis (HD). Dalam kes lain, kerosakan teruk saraf (neuropati) telah dikaitkan dengan kebanjiran berbahaya toksin di dalam badan pesakit HD. Sakit saraf adalah masalah yang kerap dan penting dalam lebih daripada 50% daripada pesakit HD, dan ia Malangnya tidak berkesan diuruskan yang unarguably kesan kualiti hidup bagi mereka yang mengalami dialisis.

Malah, indeks pengurusan kesakitan menerangkan keberkesanan pengurusan kesakitan pada pesakit-pesakit dialisis sebagai negatif 74.8%, menunjukkan pengurusan kesakitan yang lemah. Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa perkara yang mungkin telah anda tidak lakukan untuk membantu anda membetulkan masalah ini.

Meluas adalah difahamkan bahawa dalam tempoh 3 bulan pertama bermula HD, dialisis halaman anda adalah "not seasoned", dan pesakit mungkin mengalami banyak kesakitan. Jika anda masih mengalami kesakitan apabila mendapat ke mesin dialisis anda, anda boleh pertimbangkan untuk menggunakan jarum yang lebih kecil misalnya, saiz 17G. Selain itu, anda boleh meminta Nephrologists anda jika ia adalah disyorkan untuk memohon Lidocaine krim atau semburan oksida Ethylene kebas Laman web anda sebelum memasukkan jarum dialisis anda.

Sakit neuropathic kadang-kadang boleh diatasi dengan ubat penahan sakit (analgesik). Walaupun masih ada dijual di kaunter, anda perlu berbincang dengan Nephrologists anda sebelum memulakan apa-apa Rejimen ubat-ubatan. Beberapa jenis ubat-ubatan untraditional Tempahan telah terbukti membantu ramai orang yang menderita lebih teruk bentuk kesakitan neuropathic kronik. Antaranya mexiletine (sejenis ubat dibangunkan untuk membetulkan ritma jantung tidak teratur), gabapentin (digunakan dalam rawatan sawan epilepsi), serta sesetengah jenis antidepresan seperti amitriptyline.

Suntikan Anestetik tempatan seperti Lidocaine atau tompok-tompok topikal mengandungi Lidocaine boleh melegakan kesakitan yang ditemui supaya penyelasaian, menurut National Institute of Neurological Disorders and Stroke. Dalam kes paling teruk, doktor pembedahan boleh merosakkan saraf; Walau bagaimanapun, keputusan biasanya sementara dan ia telah diperhatikan bahawa prosedur yang boleh membawa kepada komplikasi tambahan.

Secara amnya, mengamalkan sihat tabiat-itu serta mengekalkan berat badan yang disyorkan peribadi anda, mengelakkan toksin sebanyak mungkin, bersenam, mengimbangi diet anda, membetulkan kekurangan vitamin, mengelakkan pengambilan alkohol; Semua boleh mengurangkan kesan-kesan fizikal dan emosi neuropati. Perubahan tersebut juga boleh mewujudkan syarat-syarat dalam badan anda yang membantu pemulihan saraf.

Sebelum ini:Masa yang dihabiskan dengan kemungkinan pancutan Nephrologist anda hidup

Artikel seterusnya:Apakah hayat peringkat 4 buah pinggang kronik disease(CKD)

Tag: Hemodialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat