WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Dengan ketara mengubah kehidupan pesakit penyakit ginjal hari

2018-03-18 10:36

Dengan ketara mengubah kehidupan pesakit penyakit ginjal harihree baru teknologi kemajuan yang akan jauh berubah kronik buah pinggang penyakit (CKD) pesakit tinggal semalam

Berdasarkan kemajuan teknologi baru yang memerlukan dialisis Pusat akan dikurangkan, buah pinggang tiruan yang akan boleh pakai dan kardioverter, dan Lawatan doktor rutin boleh menjadi satu perkara yang sebelum ini. Hasil daripada kemajuan teknologi ini memberikan lebih kawalan ke atas pengurusan kesihatan peribadi mereka orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan pada dasarnya akan meningkatkan kualiti kehidupan mereka.

Dalam tahun yang berikutnya Perubatan Universiti Washington akan melancarkan percubaan klinikal daripada buah pinggang tiruan boleh pakai buatan mereka. Perbicaraan itu, kerjasama dengan Food and Drug Administration (FDA) akan menguji keberkesanan sepuluh paun boleh pakai berkuasa bateri tiruan buah pinggang yang disertakan sebagai tali pinggang di sekeliling pinggang. Rawatan dialisis jenis ini akan membuat orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) daripada klinik-klinik dialisis.

Menurut Simon Karger, mengaitkan Pengarah daripada pembedahan dan Interventional peranti pada perunding Cambridge, Nephrologists "will zap peranti untuk pastikan ia bekerja, tweak regimen, dan mati anda pergi." Matlamat untuk mencapai potensi baru modaliti rawatan adalah untuk membebaskan pesakit penyakit buah pinggang peringkat akhir (ESRD) daripada "tethered"

selama beberapa jam untuk sebuah mesin dialisis atau bahkan mencegah pesakit-pesakit dialisis Peritoneal daripada menjalankan beberapa penukaran harian.

Buah pinggang Bioartificial satu hari mungkin mampu melakukan lebih daripada penapis sisa dengan sel-sel tiub dalam radas dialisis. Kim Solez, MD, Profesor Patologi di University of Alberta berkata, "Saya boleh bayangkan ginjal tiruan boleh pakai, satu yang pesakit boleh memakai atau implant supaya mereka dapat mempunyai alat tiruan dengan sel-sel manusia tetapi itulah terutamanya silikon dan plastik." Perbadanan buah pinggang tiruan kardioverter berkata bahawa ia membuat kemajuan yang hebat dengan pembangunan Reka bentuk buah pinggang tiruan dan percaya bahawa ia adalah kurang dari satu tahun dari ujian dalam sistem peredaran darah yang serupa dengan manusia.

Di samping itu, kemajuan besar telah dibuat dalam teknologi perubatan, organ pemeliharaan dan pembangunan ubat-ubatan yang lebih berkesan untuk mengelakkan penolakan. Kadar kejayaan pembedahan pemindahan telah banyak maju. Sebagai contoh, satu kaedah telah dicipta untuk menipu sistem imun penerima dengan membuatnya percaya bahawa organ baru yang dipunyai oleh badan sendiri dan seterusnya amat mengurangkan peratusan penolakan, walaupun tanpa menggunakan ubat-ubat immunosuppressant.

Berkomunikasi dengan pesakit di luar pejabat adalah bukan sesuatu kebanyakan doktor lakukan, tetapi ini telah berubah secara dramatik. Pakar-pakar perubatan banyak menggunakan Portal pesakit untuk berinteraksi dengan pesakit melalui mesej selamat. Walaupun rekod kesihatan elektronik dari pelbagai syarikat mungkin tidak bercakap antara satu sama lain, pesakit boleh mendapatkan maklumat dari pelbagai pembekal mereka melalui Portal ini.

Manakala e-mel mungkin tidak kelihatan seperti advance teknologi terbesar daripada beberapa tahun yang lepas, ianya masih merupakan teknologi yang underutilized oleh pesakit-pesakit CKD. Menurut American Academy pakar-pakar perubatan keluarga, 68 peratus daripada pesakit yang mungkin untuk berkomunikasi dengan pembekal penjagaan kesihatan mereka melalui e-mel. Jika Pertubuhan Kesihatan mengizinkan untuknya, komunikasi menerusi e-mel juga boleh cara yang memudahkan untuk menjadualkan janji temu juga. Satu lagi cara yang doktor mungkin boleh berkomunikasi di luar pejabat tradisional lawatan dengan pesakit adalah sidang video.

Terdapat satu ekosistem baru penjagaan bagi pesakit-pesakit CKD yang sedang pasang siap sekitar kemajuan teknologi baru ini yang meletakkan pesakit di pusat dan akan membuat jalan mereka tinggal semalam usang. Jadi, biarlah kita semua dalam masyarakat penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan terutama mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang peringkat akhir (ESRD) C E L E B R A T E, kerana harapan masih hidup dan baik. Amin!

Sebelum ini:Bioengineered saluran darah untuk penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Masa yang dihabiskan dengan kemungkinan pancutan Nephrologist anda hidup

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat