WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Bioengineered saluran darah untuk penyakit buah pinggang

2018-03-13 09:52

Bioengineered saluran darah untuk penyakit buah pinggangSaluran darah Bioengineered pesakit CKD untuk menggantikan Fistulas akan masih selamat dan berkesan

Penonton mengarang, "I ingin mengenai Fistula Off-The-Shelf yang anda semua tulis tentang sebelum ini. Apakah terdapat sebarang pengemaskinian lagi? Dialisis telah keras dan saya telah melalui tiga tapak akses dialisis pada tahun lepas akibat kegagalan, kerosakan, dan kaunseling pesakit. Saya berharap untuk pilihan yang lebih baik. "buah pinggang Hospital di china adalah salah satu organisasi pertama laporan terakhir Off-The-Shelf Bioengineered saluran darah pesakit penyakit buah pinggang kronik yang mungkin mendapati lebih mudah daripada tradisional hemodialisis akses pilihan seperti Fistula Arteriovenous (AV) atau rasuah yang sintetik. Pesakit hemodialisis mewakili kira-kira 95% daripada semua pesakit dialisis, dan dengan peranti baru ini, mereka tidak akan berdepan dengan tekanan yang teruk dan tidak menentu yang datang dengan satu Arteriovenous (AV) Fistula (mungkin tidak matang selepas pembedahan) atau Fistula Rasuah (dikatakan mempunyai jangka hayat yang kira-kira dua hingga tiga tahun) dengan menggunakan satu baru biologi Kejuruteraan, Off-The-Shelf urat. Baiklah, setahun selepas implantasi kepada pesakit-pesakit dialisis, saluran darah Bioengineered masih membuktikan selamat dan berkesan, mencadangkan penemuan dari Universiti Yale.

Penyelidik di Universiti Yale dan Universiti Duke bersama-sama dengan membawa saluran darah buatan pakar bedah yang dicipta khusus untuk penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis yang muncul adalah selamat dan lebih tahan lasak berbanding versi sintetik yang biasa digunakan, Menurut Yale.edu. Untuk menjadi lebih khusus, ketahanan daripada saluran darah Bioengineered pada satu tahun adalah 90% berbanding dalam sejarah 60% kadar cantuman sintetik. Selain itu, disebabkan oleh hakikat bahawa kapal-kapal ini mengandungi sel-sel hidup yang tiada, pesakit mempunyai risiko tidak menolak urat tiruan yang boleh digunakan tanpa apa-apa tempoh menunggu. Sekarang bahawa apa buah pinggang Hospital di china panggilan "win-win-win dalam" keadaan.

Di samping itu, penyelidik menyatakan bahawa selepas implantasi, kapal-kapal bioengineered telah telah repopulated dengan sel-sel pesakit sendiri. "This perubatan regeneratif dalam erti kata," kata Dr. Laura Niklason (Yale University). Ini dapat memberikan implikasi kepada perubatan regeneratif lebih meluas dan benar-benar mengubah penjagaan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis.

Ini adalah berita yang sangat baik yang bernilai perkongsian. Luangkan masa untuk berkongsi artikel ini dengan keluarga dan rakan-rakan anda untuk menunjukkan bahawa penemuan-penemuan seperti urat Off-The-Shelf yang mula menjadi lagi-dan-lebih daripada satu realiti. Ini menawarkan banyak harapan untuk penyelidikan utama yang lain seperti buah pinggang kardioverter tiruan dan buah pinggang dicetak 3D.

Sebelum ini:Petua penyakit buah pinggang perlu tahu sebelum memulakan perjalanan

Artikel seterusnya:Dengan ketara mengubah kehidupan pesakit penyakit ginjal hari

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat