WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Penyakit buah pinggang boleh mencegah kelesuan dan mengembalikan prestasi puncak

2018-03-13 09:42

Penyakit buah pinggang boleh mencegah kelesuan dan mengembalikan prestasi puncakPesakit penyakit buah pinggang kronik boleh mencegah kelesuan dan mengembalikan prestasi puncak

Jika anda sentiasa tertekan dan perasaan kecewa, tidak berdaya dan benar-benar dipakai boleh menderita burnout. Untuk menikmati hidup anda dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD), anda perlu mengekalkan diet yang biasa, Rejimen ubat-ubatan, dan dialisis. Walau bagaimanapun, Bak kata pepatah pergi, "all kerja dan rehat tidak membuatkan Jack seorang budak lelaki yang membosankan! " ini adalah benar bagi pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) juga.

Rasa tidak puas hati dan melambangkan identiti individu dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) rasa boleh sering boleh dikaitkan kepada kelesuan yang mengancam hubungan mereka, rawatan dialisis dan Kesihatan umum. Tetapi kelesuan boleh dicegah dan di sini adalah bagaimana:

Mulakan hari anda dengan ritual santai: bukannya melompat daripada katil sebaik sahaja anda bangun, menghabiskan sekurang-kurangnya lima belas minit bertafakur, menulis dalam jurnal anda, melakukan lembut terbentang, mendengar muzik yang menenangkan atau membaca sesuatu yang memberi anda inspirasi.

Mengamalkan pemakanan yang sihat, bersenam, dan tabiat tidur: apabila anda makan dengan betul, melibatkan diri dalam aktiviti fizikal yang kerap dan banyak rehat, anda mempunyai tenaga dan daya tahan untuk menghadapi hidup perlu bersusah-payah dan permintaan.

Menetapkan sempadan: overextend diri sendiri. Belajar bagaimana untuk berkata "no" membolehkan anda untuk mengatakan "yes" untuk perkara-perkara yang anda benar-benar mahu lakukan. Walaupun pada masa-masa ia mungkin mustahil untuk mengatakan "no" untuk acara-acara seperti rawatan dialisis atau perlu check-up, anda tidak boleh mengatakan "no" untuk majlis-majlis yang memegang kepentingan kurang dan faedah kepada anda.

Dan percutian pendek teknologi: meletakkan komputer riba anda, matikan telefon anda dan berhenti menyemak e-mel. Tentukan sendiri had masa yang anda boleh melakukan setiap hari dan hanya cabut. Ini boleh menyebabkan ketagihan dan apabila ia menjadi satu tabiat, hal-hal aneh mula berlaku: anda akan merasa bertenaga semula, lebih positif, lebih tenang dan anda akan lebih sealiran dengan diri sendiri dan keperluan anda fizikal dan emosi.

Menyuburkan sampingan anda kreatif: kreativiti adalah penawar yang kuat kepada burnout. Mencuba sesuatu yang baru, mulakan satu projek, atau meneruskan hobi kegemaran. Kreativiti menajamkan otak, yang boleh membantu mencegah kehilangan ingatan, dan bahkan dementia. Perkara yang lebih baru anda belajar, lebih banyak menggunakan mendapat otak dan yang tajam ia akan kekal.

Sebelum ini:Lebih tinggi risiko kematian di kalangan penerima pemindahan penderma yang Merokok

Artikel seterusnya:Petua penyakit buah pinggang perlu tahu sebelum memulakan perjalanan

Tag: penyakit buah pinggang mencegah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat