WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Lebih tinggi risiko kematian di kalangan penerima pemindahan penderma yang Merokok

2018-02-28 18:23

Lebih tinggi risiko kematian di kalangan penerima pemindahan penderma yang MerokokPenerima pemindahan buah pinggang berada pada tahap risiko tinggi kematian jika organ-organ mereka datang daripada penderma hidup yang salai dalam tempoh satu tahun sebelum menjalani nephrectomy (pembedahan pembuangan satu buah pinggang).

Pusat-pusat pemindahan yang berlainan mempunyai polisi-polisi berbeza mengenai rokok dan derma hidup. Penderma hidup mungkin diminta untuk berhenti merokok sebelum sumbangan, dan jika orang itu adalah seorang perokok berat, dia mungkin meminta berjumpa doktor pulmonari untuk memeriksa pernafasan.

Satu kajian kebelakang 635 transplantations buah pinggang yang membabitkan penderma hidup mendapati bahawa pesakit yang menerima buah pinggang daripada perokok mempunyai dua kali ganda yang meningkat risiko kematian berbanding dengan orang-orang yang menerima buah pinggang daripada perokok. Penyelidik mendapati satu trend ke arah kewujudan buah pinggang berkurangan daripada penderma yang perokok.

Hasil kajian menunjukkan bahawa 26% daripada penderma yang salai dalam tempoh satu tahun sebelum nephrectomy mereka dianggap perokok aktif. Perokok ini lebih cenderung untuk menjadi lelaki yang lebih muda dan perokok lebih cenderung untuk menjadi wanita yang lebih tua. Menurut pengkaji, penemuan menyarankan bahawa rokok adalah pertimbangan penting untuk berbincang dengan penderma berpotensi dan pasukan pemindahan penjagaan kesihatan anda.

Mengenai derma buah pinggang dari perokok, pakar bedah pemindahan hanya akan mengambil organ-organ yang sesuai untuk pemindahan. Oleh itu jika anda mencari penderma berpotensi yang mempunyai keinginan untuk mendermakan satu buah pinggang, kemudian anda harus menggalakkan mereka untuk pergi melalui proses penapisan screening kerana anda mempunyai apa-apa kehilangan dengan berbuat demikian kerana pada masa itu anda boleh menimbang risiko lebih baik.

Sebelum ini:Cara pesakit buah pinggang untuk menguruskan keuntungan cecair, dan hidup lebih lama

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang boleh mencegah kelesuan dan mengembalikan prestasi puncak

Tag: penderma buah pinggang buah pinggang PERMINDAHAN kematian Risiko yang lebih tinggi Smokes

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat