WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Cara pesakit buah pinggang untuk menguruskan keuntungan cecair, dan hidup lebih lama

2018-02-23 22:48

Terlalu banyak cecair adalah buruk untuk tekanan darah dan jantung anda, dan iamenyebabkan bengkak. Oleh itu, kawalan dahaga adalah penting untuk hidupsihat, terutama dengan penyakit buah pinggang. Teknik-teknik berikut akan membantu anda mengawal dorongan untuk mengambil cecair yang berlebihan:

GUNAKAN BEKAS KECIL UNTUK MINUM

Jika anda menggunakan bekas yang kecil, anda cenderung untuk minum kurang dari jika anda menggunakan orang-orang yang lebih besar. Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan bekas yang lebih besar, cuba untuk tidak mengisi ia.

MENGHADKAN GARAM YANG ANDA GUNAKAN

Kurang garam yang anda gunakan, kurang dahaga yang anda rasa. Selain itu, garam cenderung menyebabkan badan anda untuk menyimpan air.

GULA-GULA SEDIKIT TERUS DAHAGA JAUHNYA

Gula-gula, seperti pudina, melakukan pekerjaan yang hebat untuk melawan rasa dahaga. Sentiasa pastikan bekalan pudina atau gula-gula keras yang lain dengan anda.

REALITI MAYA YANG DINAMAKAN PERTUKARAN UNTUK GULPS

Malah apabila anda sudah benar-benar dahaga, cuba menghirup minuman andadan menikmati rasa tersebut, dan bukannya memberi tumpuan quenching dahagaanda secepat mungkin.

SENGAJA MEMBAHAGIKAN PENGAMBILAN CECAIR HARIAN ANDA

Mengambil setiap hari Jumlah pengambilan cecair dan bahagikan kepada bahagian-bahagian yang sama untuk anda sepanjang hari. Sebagai contoh, jika anda danpasukan penjagaan kesihatan anda memutuskan bahawa anda harus mempunyai jumlah maksimum sebanyak 32 auns/hari. Maka anda boleh membahagikan sehingga waktu bangun anda seperti berikut:

6 am - 10 am. 8 auns

10 am - 2 pm. 8 auns

2 pm - 6 pm. 8 auns

6 pm - 10 pm. 8 auns

Jadual seperti ini harus membantu anda memantau berapa banyak anda minum melalui keluar hari ini.

RENCANA ACARA SOSIAL ANDA

Sebagai contoh, jika anda tahu anda akan cenderung untuk bersosial di malam hari, kurangkan pengambilan cecair anda lebih awal pada hari untuk pastikan anda berpegang kepada objektif pengambilan cecair harian anda.

PASTIKAN NAFAS SEGAR

Mengekalkan nafas anda segar dengan gusi, pencuci mulut yang baik, dan memberus lidah; bukan sahaja kebersihan tetapi juga adalah berkesan untuk mengawal rasa Haus.

Tip-Tip mudah untuk digunakan dalam hidup sehari-hari, dan akan memberi pulangan hasil yang besar dalam mengawal pengambilan cecair. Cuba mereka! Anda akan seperti mereka!

Sebelum ini:Berjalan kaki adalah senaman paling mudah untuk Incorporate ke dalam kehidupan seharian anda

Artikel seterusnya:Lebih tinggi risiko kematian di kalangan penerima pemindahan penderma yang Merokok

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat