WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Berjalan kaki adalah senaman paling mudah untuk Incorporate ke dalam kehidupan seharian anda

2018-02-23 22:35

Berjalan kaki adalah senaman paling mudah untuk mencegah atau mengawal masalah kesihatan seperti penyakit darah tinggi atau buah pinggang. Juga, berjalan kakiadalah cara yang bagus untuk hanya berasa lebih baik.

Berjalan kaki adalah merupakan satu bentuk latihan kardiovaskular yang boleh diterima oleh pesakit-pesakit penyakit buah pinggang. Ia merupakan satu aktiviti sehari-hari dan boleh terus pesakit lebih berfungsi dan diri berdikari. Senaman ini bekerja setiap otot dalam badan ke tahap yang tertentu dan kesukaran dengan mudahboleh diubahsuai untuk memenuhi keperluan individu. Seseorang mungkin perlu menggunakan walker yang atau Rel bahagian atas treadmill untuk membantu menstabilkan badan jika berjalan secara bebas adalah mencabar.

Rejimen yang berjalan dengan mudah boleh diserapkan ke dalam jadual harian anda. Beberapa aktiviti yang boleh meningkatkan langkah-langkah anda adalah seperti berikut:

Berjalan-jalan sementara menunggu.

Berjalan dengan kawan-kawan atau keluarga dan bersosial sambil berjalan.

Menyapu lantai anda, patio, dan depan berjalan secara konsisten.

Park lagi dari kedai runcit.

Keindahan tentang berjalan ialah ia boleh dipecahkan kepada serpihan-serpihan kecil daripada masa. Anda boleh melakukan 15 minit di sini, dan 10 minit tiada asalkan anda terus melangkah, anda mendapat manfaat kesihatan anda.

Sebelum ini:Urusan kekecewaan Cargiver serta penghidap buah pinggang

Artikel seterusnya:Cara pesakit buah pinggang untuk menguruskan keuntungan cecair, dan hidup lebih lama

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat