WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Prognosis Penyakit Ginjal Kronik >

Urusan kekecewaan Cargiver serta penghidap buah pinggang

2018-02-23 22:32

Menyediakan penjagaan ibu-bapa untuk penuaan, pasangan, atau cintai dengan penyakit buah pinggang boleh sukar, terutamanya kerana mereka berurusan dengan kesakitan dan tekanan yang berkaitan dengan penyakit mereka. Berikut adalah tiga langkah-langkah utama untuk menjaga seseorang yang cepat marah.

1.) menunjukkan empati.

Perubahan dan batasan yang disebabkan oleh buah pinggang penyakit boleh mengecewakan dan sukar untuk menerima, terutama dalam masyarakat bergerak pantas. Bagi individu-individu ini, dunia mungkin muncul mendadak dan tidak. Menjadiempathetic, dan tidak mengambil perubahan mood secara peribadi, sebagai sering kali anda cintai bukanlah kecewa anda, tetapi sebaliknya keadaan di mana beliaumendapati dirinya.

2.) menyedari perubahan mood.

Mengenali corak untuk keadaan kekecewaan terbuka boleh membantu dengan pencegahan. Tanya diri anda, "Adakah beliau marah dan sukar sepanjang masa, atauada satu pola yang boleh dikenal pasti?" Sesetengah orang, terutamanya penerima dialisis, boleh dibuat dalam jumlah kesakitan yang melampau atau mengalami keletihan yang teruk betul selepas rawatan, meningkatkan cepat marah. Jika anda perhatikan pola ini, menggalakkan individu untuk pengunjung nap dan had dan aktiviti-aktiviti selepas sesi dialisis mereka. Berusaha untuk mengambil bahagian dalam sederhana, minimum aktiviti bunyi bising (membaca, menonton televisyen pada tahap, secara senyap-senyap bersenam, dan sebagainya). Juga ingat bahawa kemarahan adalah biasanya tanda-tanda kemurungan, yang boleh memburukkan lagi isu-isu kesihatan yang sedia ada dan mengurangkan ketahanan emosi, sehingga meminta cinta seseorang tentang bagaimana mereka merasakan dari segi fizikal dan emosi. Jika isu ini berterusan maka ia adalah disyorkan untuk berunding dengan doktor untuk melihat jika terdapat masalah yang asas.

3.) akan Menginsafi nada dan cara di mana anda secara lisan berkomunikasi.

Tidak boleh patronizing. Salah satu tersayang anda mungkin memerlukan bantuananda, tetapi beliau bukanlah seorang kanak-kanak dan tidak akan dilayan seperti satu. Tanpa menaikkan suara anda, bercakap dengan jelas dan sila. Jika anda fikir anda telah telah salah faham, mengulangi apa yang anda cuba katakan dengan cara yang berbeza, tanpa mata rolling, menjerit atau tidak sabar. Terutamanya dengan orang yang mempunyai penyakit kronik, harus bersabar, kerana mereka mungkintidak bersedia untuk menyatakan mereka sakit atau Kurang Upaya, kekecewaan boleh dilihat boleh menghasut kemarahan undirected.

Menguruskan dan menawarkan rawatan untuk sakit yang dicintai selalunya lebih mencabar. Adalah disyorkan bahawa sebagai penjaga anda menemui cara-cara untuk mengurangkan tekanan. Ini mungkin termasuk bangunan anda kerohanian, menghabiskan masa beberapa jam satu minggu menyertai hobi, berjalan atau angkat berat, setiap hari senaman pernafasan, dan banyak lagi. Jika dilakukan secara mampan, penyayang kerana sakit yang dicintai boleh menjadi sangat menguntungkan,membangunkan suatu bon yang lebih dekat dan lebih intim.

Sebelum ini:Berapa lamakah anda bersenam tak apa yang penting bagi penyakit buah pinggang pesakit

Artikel seterusnya:Berjalan kaki adalah senaman paling mudah untuk Incorporate ke dalam kehidupan seharian anda

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat